Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
FIVB

FIVB objavio kalendar takmičenja do 2029. godine

Svjetska odbojkaška federacija (FIVB) objavila je kalendar takmičenja od 2025. do 2029. godine, sa tačnim datumima svih najvećih odbojkaših takmičenja: Olimpijskih igara, Svjetskih i Kontinentalnih prvenstava, Lige nacija i Svjetskog prvenstva klubova.

U saopštenju, FIVB navodi da su odbojkašice i odbojkaši novim kalendarom dobili više vremena za odmor, ali to je u istom periodu i vrijeme za pripreme za naredno takmičenje.

Činjenica je da nema više kvalifikacionih takmičenja i turnira, ali takođe i da je sada bukvalno svaki set bitan zbog plasmana na FIVB rang listi, na osnovu koje će se i određivati učesnici OI i SP.

Ja sam preko 60 godina u odbojci – kao reprezentativac, predsjednik nacionalne federacije, predsjednik Kontinentalne konfederacije i predsjednik FIVB – i mogu da kažem da je ovo daleko najbolji odbojkaški kalendar ikada objavljen“, rekao je predsjednik FIVB Ari Grasa.

Kroz optimizaciju kalendara, očekujemo da najbolji sportisti i timovi budu dio svih velikih događaja. Pored toga, s obzirom da se Svjetsko prvenstvo sada održava svake dvije godine sa učešćem 32 tima, uvjereni smo da će više zemalja nego ikada ranije moći da bude domaćin i učestvuje na ovom prestižnom turniru“.

U 2025. godini igraju se Liga nacija i Svjetsko prvenstvo. Zatim, u 2026. su na programu Liga nacija i Evropsko prvenstvo posle toga 2027. po rasporedu su Liga nacija i Svjetsko prvenstvo… Najzgusnutije će biti tokom 202

Povezani članci

Back to top button