Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Evropska liga 2014SenioriSlajder

DN: Odbojka je oživjela

Učinak impresivan – devet pobjeda, samo tri poraza. Na grudima zlatne medalje, a u rukama pehar – crnogorska odbojka je živa!

Reprezentacija Crne Gore duplim trijumfom u finalu nad Grčkom osvojila je Evropsku ligu, ispisala naljepše stranice u istoriji ovog sporta i poslije ko zna koliko vremena zaradila mjesto glavnog sportskog događaja. Rezultat koji je malo ko očekivao, zbog toga je još više vrijedan divljenja.

“Fantastičnu stvar smo napravili. Apsolutno zaslužen trofej po svemu što smo prikazali u ovogodišnjem izdanju Evropske lige. Čestitke igračima, stručnom štabu, svima u OSCG koji su bili zaduženi za sjajnu organizaciju…. Eto sad su i odbojkaši uz rukometašice i vaterpoliste Crne Gore osvojili zlato na velikom takmičenju”, rekao je za Dnevne novine predsjednik Odbojkaškog saveza Crne Gore Cvetko Pajković.

Boškan – smireni, studiozni taktičar 

Odbojkaški savez je prije nepunih šest mjeseci donio, ispostavilo se, krucijalnu odluku, iako ona u tom trenutku nije imala pokriće. Nikola Matijašević je (od)radio dobar posao na mjestu šefa struke, ali čelnici OSCG smatrali su da je pravo vrijeme za promjenu – doveden je Slobodan Boškan i rezultat je stigao brže od očekivanog.

“Još veće zadovoljstvo nas u Savezu. Znali smo i tada da je napravljen pravi izbor, rezultat nam govori da smo pogodili direktno u centar. Slobodan se pokazao kao pravi čovjek na pravom mjestu, pravi trener. Poznaje odbojku do detalja, izvrstan je taktičar, studiozan, smiren – ima sve preduslove da na klupi bude ono što je bio svojevremeno na parketu”, ne štedi komplimente na račun stručnjaka iz Novog Sada prvi čovjek crnogorske odbojkaške kuće.

Pajković u hvalospjevima govori i o igračima – najzaslužnijima za osvajanje trofeja.

“To su momci za primjer, koji se zadovojstvom odazivaju pozivu da igraju za reprezentaciju, koji vole zemlju i žele da rade. Pretežno su svi mladi momci, što znači da imamo perspektivu. Krasi nas fenomenalna atmosfera i normalno je da od njih očekujemo još dobrih stvari u budućnosti.”

Zamajac za budućnost

Uspjeh u Evropskoj ligi (makar bi tako trebalo da bude) predstavljaće samo početak jednog dugačkog puta za OSCG – puta povratka odbojke na staze stare slave. Preko reprezentacije posao je odrađen na vrhunski način, ali aktivacija klubova, stvaranje još nekoliko centara (pored Budve) je vraški težak zadatak. Zbog toga što hitnije i hitrije treba iskoristiti činjenicu da se o odbojci opet priča, da su Minić, Dabović, Babić, Gojko i Božo Ćuk, Strugar, Ćaćić, Lakčević, Radunović, Vukašinović, Ječmenica i Ćulafić preko noći postali idoli mladih…

“Momenat je idealan, treba ga uz pravu strategiju iskoristiti. Uradićemo sve što je u našoj moći da animiramo djecu u svim crnogorskim gradovima, jer je jasno da nam treba novih klubova, novih centara”, ističe Pajković, uz zahvalnost medijima na pažnji: “Odbojka se vratila gdje joj je i mjesto, pisalo se i pričalo o ovom lijepom sportu. Zaslužili su to ovi momci, jer su dali neki impuls, nadu da odbojka može u budućnosti da bude sport kojim ćemo se ponositi”.

Šta nam treba za Svjetsku ligu?

Osvajanjem trofeja, Crna Gora je stekla pravo da učestvuje u Svjetskoj ligi, ali će prije toga OSCG morati da pruži brojne finansijske i organizacione garancije.

“Takmičenje je izuzetno zahjevno, ali uz pomoć države i sponzora siguran sam da ćemo naredne godine igrati Svjetsku ligu”, ističe Pajković uz pojašnjenje onima koji su manje upućeni, a dosta ih je: “Svjetska liga je podijeljena na tri grupe (divizije). U glavnoj grupi su najjače selekcije sa najvećim budžetima Srbija, Brazil, Rusija, SAD, Italija, Iran…, dok su u drugoj i trećoj, gdje ćemo biti mi i Kina, Slovačka, Španija, Kuba, Francuska… Dakle, protiv tih reprezentacija ćemo igrati i to je velika stvar za nas. Ne može svako da igra SL, mi smo sada praktično među 24 odbojkaške zemlje svijeta”, objašnjava Pajković.

Izvor: Dnevne novine

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button