Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
U17 (M)U17 Evropsko prvenstvo 2023 (M)

Crna Gora u grupi sa prvakom starog kontinenta na EP u Podgorici

Određene grupe za U17 Evropsko prvenstvo koje se igra u julu u našem glavnom gradu. Crna Gora kao domaćin i Poljska, kao najbolje rangirana selekcija, nosioci grupa na žrijebu u Luksemburgu

U17 muška odbojkaška reprezentacija Crne Gore igraće u grupi „I“ na Evropskom prvenstvu u Podgorici, određeno je onlajn žrijebom u sjedištu CEV-a u Luksemburgu. Za rivale, selekcija Darka Prebiračevića imaće Bugarsku, Tursku, Sloveniju, Belgiju, Austriju, Estoniju i Grčku. Naš nacionalni tim nosilac je grupe „I“, usljed domaćinstva šampionata, dok je Poljska, selekcija sa najboljim rangom u konkurenciji igrača do 17 godina, nosilac u grupi „II“, u kojoj će za rivale imati Italiju, Češku, Francusku, Srbiju, Finsku, Holandiju i Španiju.

Predsjednik OSCG Cvetko Pajković i Zdeslav Barač, član Administrativnog borda CEV i predsjednik žirija U17 Evropskog prvenstva iz prostorija Odbojkaškog saveza Crne Gore pozdravili su učesnike U17 Evropskog prvenstva i poželjeli im uspješan nastup na turniru, kao i lijep boravak u Crnoj Gori.

Prvi put u istoriji naša U17 selekcija igraće na kontinentalnom prvenstvu i biti jedan od 16 nacionalnih timova koji će se takmičiti u grupnoj fazi, što je rekordan broj zemalja učesnica u ovoj uzrasnoj kategoriji.

Sve reprezentacije odigraće po sedam mečeva, a dvije najbolje plasirane iz dvije grupe izboriće polufinale i odlučivati o medaljama.

Slovenija brani zlato osvojeno u Tirani 2021. godine, trijumfom nad Rusijom u finalu 3:0, dok je do bronze došla selekcija Poljske pobijedivši Italiju 3:1. Prvi šampionat Evrope za odbojkaše do 17 godina održan je u Istanbulu 2017. godine, a osim Slovenije, prvaci su bili i Francuska i Italija.

Četvrto U17 Evropsko prvenstvo za odbojkaše održaće se od 19. do 30. jula u Podgorici u organizaciji Odbojkaškog saveza Crne Gore. Utakmice će se igrati u dvorani kompleksa „Verde“ i Univerzitetskoj sportskoj dvorani.

GRUPA I: CRNA GORA, BUGARSKA, TURSKA, SLOVENIJA, BELGIJA, AUSTRIJA, ESTONIJA, GRČKA

GRUPA II: POLJSKA, ITALIJA, ČEŠKA, FRANCUSKA, SRBIJA, FINSKA, HOLANDIJA, ŠPANIJA

Povezani članci

Back to top button