Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
SlajderSvjetska liga

Crna Gora protiv Portorika, Meksika, Venecuele, Kazahstana i Grčke

Danas je u sjedištu FIVB održan sastanak Savjeta Svjetske lige i određene su grupe i propozicije takmičenja za narednu sezonu. Odbojkaški savez Crne Gore predstavljao je predsjednik Cvetko Pajković.

FIVB je promijenio sistem takmičenja, jer je prva divizija proširena na 12 ekipa, druga je ostala na istom broju, dok je treća skraćena na 8 ekipa.

Crna Gora je dobila poziv da igra u drugoj diviziji, međutim zbog visokih finansijskih zahtjeva (kotizacija za drugu diviziju je 250 000 dolara, što je skoro istovjetno godišnjem budžetu OSCG), koje nijesmo u mogućnosti da ispunimo u ovom trenutku, naši najbolji odbojkaši će i naredne sezone igrati u trećoj diviziji.

Sistem takmičenja je da ove sezone neće biti fiksne grupe, već će svakog drugog vikenda u svakoj diviziji, grupe biti različite.

Crna Gora će prvog vikenda igrati protiv selekcija Portorika, Grčke i Kazahstana, dok će drugog vikenda igrati protiv selekcija Meksika, Venecuele i Kazahstana.

Prvi turnir naše divizije igra se u Grčkoj, dok će se drugi igrati u Crnoj Gori. Domaćin završnog turnira će se odrediti naknadno, a Crna Gora je podnijela kandidaturu za organizaciju.

I vikend će se odigrati od 17. – 19. juna, a II vikend od 24. – 26. juna. Finalni turnir III divizije odigraće se od 1. – 3. jula. Na Finalnom turniru će pored domaćina, igrati i tri najbolje plasirane ekipe na zbirnoj tabeli.

svjetska liga grupa 1

svjetska liga grupa 2

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button