Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Kvalifikacije za EP (odbojkaši)ReprezentacijaSeniori

Crna Gora i u zvaničnom meču bolja od BiH – 3:0

"Tim je stvarno funkcionisao na najbolji način i odgovorio svim zadacima koje smo postavili pred igrače", kazao je selektor Ivan Joksimović

Još jedan sjajan meč odigrali su odbojkaši Crne Gore protiv Bosne i Hercegovine, dobili ga rezultatom 3:0 (25:15, 25:21, 25:23) i što je najvažnije, pokazali selektoru Ivanu Joksimoviću da u taboru naše reprezentacije sa puno optimizma mogu da dočekaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Opet je sve u redovima “crvenih” funkcionisalo besprekorno, pa su naši igrači dobili velike aplauze od oko 300 gledalaca u dvorani u Kolašinu.

“Ova dva dana imali smo ozbiljne kontrolne provjere protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine, gdje smo dobili smjernice šta nam je činiti u narednih 10 dana uoči prve utakmice protiv Luksemburga. Pokazali smo veliku energiju, voljni momenat nam je bio na najvećem mogućem nivou da bismo se prikazali u najljepšem mogućem svjetlu i kako bismo u pozitivnoj atmosferi i s dobrom energijom dočekali tu prvu utakmicu. Tim je stvarno funkcionisao na najbolji način i odgovorio svim zadacima koje smo postavili pred igrače. Svakako smo u mislima bili okrenuti Luksemburgu i imali neke taktičke zamisli, pogotovo u ovoj drugoj utakmici, koje su bile vezane za Luksemburg. Takođe mi je jako drago što su svi momci igrali, svih 16 igrača je prošlo kroz teren, a jako mi je drago što su mladi opravdali povjerenje koje su stekli tokom rada u Generalno gledano mogu da kažem da su uspjele provjere, a ostaje nam 10 dana do meča protiv Luksemburga da radimo na nekim detaljima i da u pozitivnoj atmosferi dočekamo početak kvalifikacija”, vidno zadovoljan poslije utakmice bio je selektor Crne Gore Ivan Joksimović.

Publika u Kolašinu ponovo će imati priliku da vidi naše igrače na djelu kada kao domaćini budu igrali  kvalifikacione mečeve u tom gradu – 3. avgusta protiv Luksemburga, 7. avgusta protiv Portugala i 10. avgusta protiv Islanda.

Naša reprezentacija krenula je silovito, postava Rajko Strugar, Marko Bojić, Ivan Zvicer, Aleksandar Minić, Blažo Milić, Luka Babić i Nikola Lakčević (libero) djelovala je veoma moćno, povela je 8:3 i gostujućeg selektora Nikolića natjerala da zatraži tajm-aut. Za goste, međutim, pomoći nije bilo – atraktivna igra izabranika Ivana Joksimovića, u kojoj je prednjačio Marko Bojić topovskim smečevima, donijela je Crnoj Gori prvi set – 25:15.

Kao i dan ranije u nezvaničnom susretu, BiH je mnogo bolje počela drugi set i povela 5:0. Naši igrači tada su pojačali tempo, a rezultat preokrenuli na 16:14, poslije sjajnih flot servisa Blaža Milića. Gosti su uzvratili sa tri poena, ali onda su fenomenalni prijemi Bojića i napadi Luke Babića ponovo donijeli prednost našem timu. BiH se nije predavala, povela je 20:19, a Joksimović ponovo zatražio tajm-aut. Uslijedili su dobri servisi Ivana Zvicera, te odlični smečevi Babića i Aleksandra Minića, pa dva as servisa Zvicera i smeč Babića, te je priča u drugom setu bila gotova – 25:21.

Od starta trećeg seta zaigrali su Bojan Strugar na poziciji korektora umjesto Minića, te Jovan Delić na prijemu umjesto Zvicera. Ton igri i dalje je davao Rajko Strugar (u jednom trenutku odlično smečovao drugu loptu), Nikola Lakčević standardno dobro odradio posao libera, a Bojan Strugar bio nezadrživ. Umjesto Marka Bojića u igru je ušao njegov brat Slobodan, Jovan Delić ponovo pokazao veliku energiju i želju, a na servis je ušao mladi Rastko Milenković i odmah napravio as. Taj dio igre naša selekcija dobila je sa 25:23 za maksimalnu pobjedu od 3:0 u setovima.

Nakon regularnog toka susreta, odigran je još jedan set u kojem su u igru ušli i Matija ĆinćurStefan Radević, naš najmlađi igrač Srđan Petrović, Đorđe Jovović Benjamin Hadžisalihović. Rezultat je bio 25:21 za goste.

Crna Gora – BiH 3:0 (25:15, 25:21, 25:23)

Kolašin – Gradska dvorana. Gledalaca: 300. Sudije: Slobodan Kovačević i Jelena Mitrović.

Crna Gora: Petrović, Minić 5, Ćinćur 2, Babić 9, Zvicer 7, R. Strugar 4, Milenković, Hadžisalihović, Lakčević (libero), M. Bojić 12, S. Bojić 2, Delić 4, Milić 7, B. Strugar 7,  Jovović 4, Radević (libero).

BiH: Čizmić, Gajić 4, L. Ivić 1, Fazlić 8, Hukićević 6, Popović 3, Osmanović 18, Mehić 5, Ristić 2, Silajdžić, Vidović 1, Bijelac 1, M. Ivić (libero), Janković 7.

 

Povezani članci

Back to top button