Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Evropsko prvenstvo 2019Seniori

Ćaćić: Idemo na EP da pokažemo šta umijemo; Ćulafić: Daćemo sve od sebe da što bolje predstavimo Crnu Goru

Odbojkaška reprezentacija Crne Gore u nedjelju 28. jula u Pljevljima je počela pripreme za Evropsko prvenstvo. Danas je bio prvi dan kada po rasporedu nije bilo jutarnjeg treninga, što je iskorišćeno da se u prostorijama Odbojkaškog saveza Crne Gore održi konferencija za novinare na kojoj su govorili selektor Veljko Bašić, kapiten Vojin Ćaćić i jedan od najboljih i najiskusnijih igrača Miloš Ćulafić.

Selektor Veljko Bašić govorio je o početku priprema i onome što slijedi nakon što reprezentacija odradi prvu fazu u Pljevljima.

“Počeli smo sa radom u Pljevljima, a cijele pripreme podijeljene su u tri dijela – prvi je u Pljevljima, drugi u Bijelom Polju, a treći u Podgorici, gdje ćemo dočekati reprezentaciju Grčke, sa kojom ćemo odigrati dvije prijateljske utakmice, i naravno Igora Kolakovića koji dolazi sa reprezentacijom Irana. Predviđeno je da i sa njima odigramo dvije utakmice, a nadam se da ćemo možda s njima odraditi i jedan zajednički trening. Što se tiče igračkog kadra, pozvao sam 16 igrača, s tim da Luka Šuljagić nije mogao da se odazove zbog zdravstvenih problema. Nažalost, njegovo učešće na Evropskom prvenstvu je upitno. Nadam se da će uspjeti da se zaliječi, mada realno ima jako male šanse. Dakle, u ovom prvom dijelu priprema imamo 15 igrača na pripremama, a za Bijelo Polje taj broj ćemo smanjiti na 14 igrača koji će vjerovatno ići na Evropsko prvenstvo ukoliko ne bude povreda ili bolesti. Za sada pripreme idu u dosta dobrom smjeru, naravno najviše se radi na fizičkoj snazi i spremi. Što se tiče odbojke, radimo na bazičnoj tehnici. S obzirom na to da reprezentacija prvi put učestvuje na Evropskom prvenstvu i da je to dio strategije i programa koji je počeo prije dvije godine, naravno da je motivacija igrača izvanredna, a njihovo zalaganje je za pohvalu”, kazao je Bašić.

Kapiten Vojin Ćaćić apostrofirao je sjajnu atmosferu i spremnost svakog igrača da pruži maksimum na pripremama na kojima selektor Bašić nema milosti.

“Po tradiciji na početku bih nam poželio da sve prođe u najboljem redu, da ne bude povreda, iako imamo vrhunski medicinski tim koji stoji iza nas i koji brine da sve bude u najboljem redu. Što se tiče priprema, u prethodna tri dana uvjerili smo se da će biti pakleno teško, da nas u narednih mjesec i po čeka izuzetno težak rad, a u ime svih igrača mogu da kažem da jedva čekamo da počnu prijateljske utakmice. Što se tiče takmičenja, mislim da nemamo šta da izgubimo. Mi smo naš cilj ispunili samim plasmanom na Evropsko prvenstvo, tako da nema rezultatskog pritiska. A u takvim okolnostima uvijek smo pružali naše najbolje igre. Tako će biti i ovog puta, idemo tamo da pokažemo šta smo radili ovih mjesec i po na pripremama, da pokažemo šta umijemo, a iskreno se nadam da ćemo napraviti rezultat”, rekao je Bašić.

Plasmanom na Evropsko prvenstvo ispunjen je san Miloša Ćulafića, ali i svih generacija crnogorskih odbojkaša.

“Mislim da je san svih nas bio da se nađemo na nekom velikom takmičenju, a Evropsko prvenstvo je najrealnije za nas. Prezadovoljan sam i presrećan što ću imati priliku da se pojavim na toj velikoj evropskoj smotri. Svi smo silno motivisani i svi željno iščekujemo Evropsko prvenstvo. Očekuje nas težak rad, ali nam to ne predstavlja problem jer znamo zašto radimo. Napravili smo istorijski iskorak samim plasmanom na Evropsko prvenstvo, ali mislim da možemo da odemo korak dalje. Svi želimo da se prikažemo u što ljepšem svjetlu. Mislim da možemo da prođemo grupu, borićemo se za to, a nakon toga vidjećemo šta će biti dalje. Nadam se da ćemo uspjeti da ostvarimo taj cilj. Normalno je da postoji pozitivna trema, ali pritiska nema. Debitanti smo i idemo da odigramo najbolje što možemo. Realno, mislim da posjedujemo kvalitet za prolaz u drugu rundu. Tražićemo šansu protiv Češke, Estonije i Ukrajine, a naravno da se nećemo predavati ni protiv Holandije i Poljske. Najbitnije je da Evropsko prvenstvo svi dočekamo zdravi, a ako bude tako a nadam se da hoće, mislim da našom najboljom igrom možemo napraviti dobar rezultat”, optimista je Ćulafić.

Prva faza priprema u Pljevljima završava se 9. avgusta, kada se reprezentacija seli u Bijelo Polje i tamo ostaje do 24. avgusta. Posljednja faza priprema obaviće se u Podgorici, u kompleksu “Verde”, gdje će naša selekcija odigrati kontrolne utakmice sa reprezentacijama Grčke i Irana, na čijoj klupi sjedi Igor Kolaković.

Evropsko prvenstvo održaće se od 12. – 29. septembra, a prvi put igraće se u četiri zemlje – Francuskoj, Belgiji, Sloveniji i Holandiji. Crna Gora je u grupi D, koja se igra u Roterdamu i Amsterdamu (Holandija), a sa nama u grupi su Poljska, Holandija, Ukrajina, Češka i Estonija. Prolaz u drugu fazu takmičenja obezbijediće po četiri selekcije iz svake grupe.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button