Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Evropska liga 2014SenioriSlajderSpiskovitiker

Boškan: Povratak Ćaćića uliva sigurnost

Muška seniorska reprezentacija igraće ove godine drugi put zaredom u Evropskoj ligi 2014. Najbolje odbojkaše Crne Gore ovog vikenda očekuje gostovanje Poljskoj, u gradovima Milic I Valbrzič. Prva utakmica se igra u petak, 6.juna u 17:30 časova, a druga u Valbrziču u nedelju, 8.juna u 20 časova. Osim Poljske, protivnici naše reprezentacije u grupi A su još I Rumunija, Azerbejdžan i Grčka.

“Poslije dva naporna turnira u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ovo vrijeme do polaska u Poljsku smo iskoristili da se oporavimo i spremimo za početak Evropske lige. Raduje i ohrabruje povratak Vojina Ćaćića, kao i mladog Luke Babića tako da ćemo sada, za razliku od kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, biti u kompletnom sastavu. Ćaćićev povratak će nam uliti jednu dodatnu sigurnost, kako na prijemu tako i u napadu. U Evropskoj ligi će i nekoliko mladih igrača imati priliku da kroz treninge i pojedine utakmice pokažu svoje kvalitete,a to su: Rajko Strugar,Marko Vukašinović i Nikola Lakčević. Oni će već sada u prvom kolu biti u sastavu reprezentacije” – kazao je Slobodan Boškan, selektor muške seniorske reprezentacije Crne Gore.

Našu reprezentaciju ovog vikenda očekuje veliki ispit, jer je Poljska bivši Evropski prvak I vicešampion svijeta, međutim ipak je naša selekcija u poslednjem međusobnom duelu slavila rezultatom 3:2 (2008.godine, Talin, Estonija).

“Ekipa Poljske je jedna kvalitetna ekipa i sigurno da će biti težak protivnik, pogotovo što igramo kod njih u gostima. Očekujem da će igrati dobro pred svojom publikom, a mi sa naše strane ćemo se potruditi da odigramo na visokom nivou, kao što smo odigrali protiv reprezentacije Hrvatske i Rumunije, kada smo ih pobijedili na turniru u Zagrebu. Samo sa takvom čvrstinom u igri možemo biti ravnopravan protivnik reprezentaciji Poljske” – zaključio je Boškan.

Crna Gora će nakon vikenda u Poljskoj biti slobodan do 3.kola (20-22.jun) I duela u gostima sa Rumunijom. Nakon toga u goste nam dolaze selekcije Azerbejdžana (28-29.jun) i Grčke (5-6.jul). Oba vikenda naša reprezentacija igraće u Budvi.

Selektor Slobodan Boškan odredio je putnike za Poljsku:

Tehničari:

1. Simo Dabović

2. Rajko Strugar

Korektori: 

3. Miloš Ćulafić

4. Aleksandar Minić

Primači servisa: 

5. Vojin Ćaćić

6. Božidar Ćuk

7. Vuk Medenica

8. Marko Vukašinović

Srednji blokeri:

 9. Gojko Ćuk

10. Ivan Ječmenica

11. Luka Babić

Libero :

12. Nikola Lakčević

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button