Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
SenioriSlajdertiker

Boškan: Ne razmišljam o kalkulacijama

U dobrom raspoloženju, u istom igračkom sastavu kao i u Podgorici (Vojin Ćaćić i Luka Babić nijesu uspjeli da se oporave od povreda skočnih zglobova desne noge), odbojkaši su juče iz Budve, preko Dubrovnika, oko 18.40 časova stigli u glavni grad Hrvatske, gdje će od petka do nedjelje igrati drugi turnir druge rukne kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Prvi rival je Holandija.

Nakon prvog turnira, Crna Gora je treća na tabeli sa tri boda, prva je Hrvatska sa devet, druga Holandija sa četiri, a posljednja Rumunija sa dva. Prvoplasirana će direktno na EP, drugoplasirana u baraž.

Odmah po dolasku, “crveni” su odradili 90-minutni trening, a ponovo će trenirati i danas, na dan utakmice, od 12.30 do 13.30 časova.

Inače, crnogorsku ekspediciju je u glavnom gradu Hrvatske dočekala skoro ista temperatura kao u Budvi (26 stepeni po slijetanju na zagrebački aerodrom), ali je jasno da će temperatura tek “porasti” večeras, kada Domu odbojke “Bojan Stranić” (kapacitet 1.800 mjesta) počne duel između Crne Gore i Holandije (19.30 časova).

Kao što je Slobodan Boškan govorio uoči prvog turnira, crnogorski odbojkaši će o razmišljati samo o prvom narednom protivniku. Holandija je, dakle, u fokusu. Na pitanje koliko je teško istog rivala, posebno kvaliteta “lala” savladati dva puta u šest dana, crnogorski selektor je jasan:

“Neću uopšte da se bavim njima, niti time da li nekoga možemo ili ne možemo da dobijemo dva puta u sedam dana. Od završetka turnira u Podgorici cilj mi je bio da se oporavimo i spremimo za prvu utakmicu protiv Holandije. Mi smo na meču sa njima u Podgorici imali stvari koje smo radili dobro, i trudićemo se da ih ponovimo, a kao što ćemo gledati da bolje uradimo bolje neke stvari koje su bile lošije u Podgorici. Vidjećemo kako će to ispadne”, kaže Boškan.

Boškan se ne opterećuje ni činjenicom da bi meč protiv Holandije mogao biti presudan u borbi za drugo mjesto.

“Ni tim se ne bavim. Razmišljam samo o pobjedi protiv Holandije, o toj prvoj utakmici. O kombinacijama i kalkulacijama ćemo moći da pričamo nakon meča – dodao je Boškan.

 

Raspored

 

Danas

Rumunija – Hrvatska (17.00)

Holandija – Crna Gora (19.30)

Sjutra

Hrvatska – Crna Gora (17.00)

Rumunija – Holandija (19.30)

Nedjelja

Crna Gora – Rumunija (16.00)

Hrvatska – Holandija (18.30)

 

Tekst i foto: Saša Jončić

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button