Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
SenioriSlajderSvjetska ligaSvjetska ligatiker

Boškan: Crna Gora više ne može da bude iznenađenje

Selektor muške seniorske reprezentacije Slobodan Boškan, rekao je da Crna Gora više ne može da bude iznenađenje u Svjetskoj ligi, kao i da je zadovoljan dosadašnjim tokom priprema za drugi nastup u tom takmičenju.

Prošle godine je naša selekcija igrala u finalu treće divizije Svjetske lige, kada je poslije velike borbe poražena od Egipta. Ovog ljeta će put do završnog turnira biti teži zbog jače konkurencije, a selektor potencira još jednu bitnu stvar.

“Uspjeh iz prvog učešća u Svjetskoj ligi učinio je da nas svi gledaju drugačije. Više ne možemo da budemo iznenađenje jer smo dokazana reprezentacija. Te stvari u sportu su normalne i pripremamo se na najbolji mogući način za iskušenja koja nas čekaju”, kazao je Boškan.

Albanija je bila rival po mjeri za ovu fazu priprema, pa je stručni štab mogao da vidi u kakvom se stanju ekipa nalazi dvije sedmice pred prvi turnir Svjetske lige u Meksiku.

“Zadovoljan sam, dva puta smo savladali Albaniju, odigrali ukupno 10 setova, a šansu sam pružio svim igračima. Albanci nisu rival koji ima veliki kvalitet, ali je u ovom momentu bio protivnik po mjeri jer smo željeli da vidimo u kakvom se stanju nalazi naš tim. Radimo žestoko, prije podne su momci u teretani, a popodne u sali sa loptom i zbog toga je ovaj dio priprema za njih veoma zahtjevan”, rekao je Boškan.

Nakon mečeva sa Albanijom, metropola crnogorskog turizma biće domaćin i susreta sa Turskom, 2. i 4. juna.

“Turci su kvalitetnija reprezentacija i opet ću pružiti priliku svim momcima da pokažu koliko mogu. Teško možemo očekivati naša najbolja izdanja, s obzirom da smo i dalje na pripremama, ali stručni štab želi da se uvjeri u mogućnosti svih odbojkaša kroz te mečeve. Dobra stvar je što su momci došli spremni na pripreme i ispoštovali program koji su dobili prije nego što se okupila reprezentacija”, objasnio je Boškan.

Stručni štab nacionalnog tima prati i šta rade naši rivali u predstojećoj Svjetskoj ligi.

“Dobijamo informacije sa njihovih utakmica, ali tim podacima sada ne zamaramo igrače. Fokusirani smo da ih pripremimo na što bolji način, pa ćemo ih prave informacije o protivnicima saopštiti kada za to dođe vrijeme”, rekao je bivši jugoslovenski reprezentativac.

Osim Miloša Ćulafića, svi igrači su potpuno spremni za mečeve u Svjetskoj ligi.

“Ćulafić radi po posebnom programu. Povreda ramena koja ga muči specifična i ne smijemo da žurimo sa povratkom na teren. Ukoliko ne bude mogao, neće ni igrati u Svjetskoj ligi, a najvažnije je da bude spreman za septembarske kvalifikacije za Evropsko prvenstvo”, istakao je Boškan.

Selektor je zadovoljan i odnosom prema nacionalnom dresu svih igrača, među kojima je i nekoliko debitanata.

“Želimo da prilikom svake nove akcije pozovemo što više mladih igrača, jer njima treninzi i utakmice u reprezentaciji mogu samo da budu od koristi. Za Svjetsku ligu prvi put za nacionalni dres konkurišu Jovan Delić, Bojan Radović i Nikola Radonić”, rekao je Boškan.

Prvi turnir Svjetske lige Crnu Goru čeka u Meksiku od 17. do 19. juna, a potom se naši momci sele za Tunis, gdje će odigrati tri utakmice od 24. do 26. juna. Ukoliko izbore plasman na finalni turnir, sele se u Frankfurt, koji će četiri najbolje ekipe ugostiti od 1. do 3. jula.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button