Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Besplatna škola odbojkeOSCG

“Besplatna škola odbojke” daće izvanredan doprinos razvoju odbojke u Rožajama

Opština Rožaje će podržati projekat “Besplatna škola odbojke – rečeno je na sastanku koji su danas u tom gradu imali predsjednik Odbojkaškog saveza Crne Gore Cvetko Pajković i Igor Vušurović, saradnik za razvoj odbojke u OSCG, sa predsjednikom Opštine Rožaje Rahmanom Husovićem i njegovim saradnicima.

Predstavnici OSCG predstavili su projekat “Besplatna škola odbojke” čija se realizacija planira u osam opština na Sjeveru Crne Gore, među kojima je i Rožaje.

U okviru projektnih aktivnosti biće organizovan rad sa dječacima iz osnovnih škola na sticanju osnovnih odbojkaških vještina, a sve sa ciljem popularizacije i omasovljenja muške odbojke u Crnoj Gori.

Rožaje je opština koja posjeduje izuzetne sportske potencijale. Stoga, zadatak državnih institucija i lokalne samouprave je da koordiniranim zalaganjima podstaknu identifikaciju i afirmaciju sportskih talenata. Jedan od najvažnijih koraka na tom polju je unapređenje sportske infrastrukture i organizovanje kvalitetnih treninga koje će predvoditi osobe čije su stručne reference prepoznate u društvenoj zajednici, jedan je od zaključaka sa današnjeg sastanka.

Predsjednik Rahman Husović kazao je da će se Rožaje pridružiti opštinama koje su podržale projekat koji će sporovoditi OSCG ističući da je ideja da se djeci obezbijede besplatni treninzi odbojke izvanredan doprinos oživljavanju tog sporta. On je napomenuo i da je siguran da će taj projekat izazvati interesovanje mladih u Rožajama.

Predsjednik OSCG Cvetko Pajković je istakao da će u skladu sa programom projekta “Besplatna škola odbojke” za rad sa djecom biti angažovano 14 profesora fizičkog vaspitanja, te da će se treninzi održavati tri puta nedjeljno u poslijepodnevnim terminima.

Uz konstataciju da se na sjeveru Crne Gore, u muškoj konkurenciji, trenutno takmiči samo jedan klub, Pajković je naglasio i da jedan od glavnih zadataka projekta pružanje pomoći pri osnivanju novih odbojkaških klubova na tom području.

Projekat “Besplatna škola odbojke”, koji će realizovati OSCG, podržala je Evropska odbojkaška konfederacija (CEV), Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta i Uprava za sport i mlade. Program će trajati osam mjeseci.

Povezani članci

Back to top button