Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
FIVBtiker

Ari Grasa zatvorio Kongres u Kaljariju, usvojena nova pravila

Drugog dana 34. Kongresa FIVB u Kaljariju, Aleksandar Boričić, predsjednik OSS, potpredsjednik FIVB i predsjednik Takmičarske komisije FIVB, predložio je da se svaki kontakt sa mrežom ubuduće smatra greškom, da svaka ekipa na utakmici može imati 14 igrača, da se zona za servis smanji sa 8 na 6,5 metara, kao i da se svaki zahtjev trenera za “video provjeru poena” vrši preko “elektronskog tableta”. Sve predloge, delegati Kongresa su jednoglasno usvojili.

Buduće planove iznijeli su predsjednici Kontinetnalnih konfederacija: Andre Mejer iz Evrope (CEV), dr Rafael Ljoreda iz Južne Amerike (CSV), dr Amr Elvani iz Afirke (CAVB), dr Saleh Bin Naser iz Azije (AVC) i Kristobal Marte Ofis iz Sjeverne i Srednje Amerike (NORSEKA).

Dr Ari Grasa, predsjednik FIVB, obavijestio je delegate 34. Kongresa da je uputio pismo Hasanu Rohaniju, predsjedniku Irana, sa molbom da interveniše kako bi se iz zatvora oslobodila Gončeh Gavami, državljanka Velike Britanije iranskog porijekla, koja je uhapšena u Teheranu kada je pokušala da uđe u dvoranu Azadi na meč Iran – Italija u junu ove godine.

– Drage kolege, kao što znate FIVB se nikada ne miješa u zakone bilo koje zemlje. Ipak, u skladu sa Olimpijskom poveljom, reagovali smo jer žene imaju pravo da učestvuju u svakom sportu na jednakim osnovama kao i muškarci. U cijelom slučaju veliku pomoć pruža i Odbojkaška federacija Irana. – istakao je predsjednik FIVB.

Delegati 34. Kongresa su dugotrajnim aplauzom pružili podršku predlogu dr Arija Grase.

Na Kongresu je saopšteno da su kandidati za organizaciju 35. Kongresa FIVB 2016. Maroko i Dominikanska Republika (Punta Kana).

Dr Ari Grasa, predsjednik FIVB, svečano je zatvorio 34. Kongres u Kaljariju, ocijenivši ga kao najuspešniji do sada.

Podsjećanja radi, na Kongresu FIVB u Kaljariju je potvrđeno da će Crna Gora igrati u Svjetskoj ligi 2015, prvi put u istoriji.

Odbojkaški savez Crne Gore su predstavljali predsjednik Cvetko Pajković i generalni sekretar Ivan Bošković.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button