Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Evropska liga (ž)ReprezentacijaSeniorke

Odbojkašice putuju za Grac

Nakon sjajne grupne faze ženska odbojkaška reprezentacija putuje na završni tunir CEV Srebrne lige

Nakon ispunjenog primarnog cilja i plasmana na finalni turnir CEV Srebrne lige u Gracu, odbojkašice Crne Gore večeras očekuje put za Austriju. Sljedeći izazov naše seniorke imaće u subotu, 24. juna kada igraju polufinalnu utakmicu sa domaćinom Austrijom sa početkom u 20:20 časova.

Crnogorske odbojkašice imale su sjajan nastup u grupnoj fazi Evropske lige, pet pobjeda maksimalnim rezultatom i jedan poraz u šest kola, a pobjednički niz žele da nastave i u polufinalu.

“Pokušaćemo da se maksimalno skoncentrišemo na prvu utakmicu polufinala, da damo sve od sebe. Austrija je jedna sasvim solidna ekipa, ali mislimo da nije i nepobjediva. Daćemo sve od sebe da odigramo utakmicu bar na nivou kao sa Portugalom, ako odigramo tako nadam se da ćemo obradovati sami sebe i ljubitelje odbojke u Crnoj Gori”, optimističan je bio selektor Milorad Krunić.

“Crvene” su se za nove ciljeve pripremale u Herceg Novom, a njihovim zalaganjem zadovoljna je i kapitenka Melisa Cenović.

“Naš cilj od početka ovog takmičenja je bio plasman na finalni turnir, to smo postigli i kao prvi u grupi odlazimo na fajnl for koji se igra u Austriji, a protivnik u polufinalu nam je upravo njihova reprezentacija. Zadovoljna sam kako radimo i moram da pohvalim svoju ekipu za maksimalno zalaganje i svakodnevni trud i rad i dobru atmosferu kako van terena, tako i kad smo na terenu. Očekujemo dobru utakmicu u subotu, motiva nam ne fali i novi cilj nam je finale Srebrne lige”.

U drugom polufinalu sastaće se Estonija i Portugal od 15 časova, a između dva polufinala ženske Srebrne lige, odigraće se i polufinalna utakmica u muškoj konkurenciji, u kojoj se sastaju Austrija i Letonija (17:35h).

U nedjelju, 25. juna na programu su utakmica za treće mjesto (17:35h), kao i finale sa početkom u 20:20 časova u dvorani “Raiffeisen Sportpark”.

Na finalni turnir u Gracu putuje 14 odbojkašica, a pored selektora Krunića u stručnom štabu biće pomoćni treneri Vladan Šaraba i Mladen Miladinović, kondicioni trener Lazar Ilinčić, fizioterapeut Aleksandar Stanišić, statističar Stanko Ivanić kao i tim menadžer Nikola Kažić.

TEHNIČARI:

Marija Šušić (Tent, Srbija)

Tijana Tvrdišić (Herceg Novi)

Viktoria Đukić (Akademija)

PRIMAČI SERVISA:

Nevena Vukčević (Partizan Efbet, Srbija)

Marija Tuševljak (Herceg Novi)

Danijela Džaković (Asitek, Italija)

Lara Jovović (Morača)

KOREKTORI:

Dijana Vuković (Voluntari 2005, Rumunija)

SREDNJI BLOKERI:

Saška Đurović (San Rafael, Francuska)

Mina Dragović (Jedinstvo Stara Pazova, Srbija)

Katarina Budrak (Bordo, Francuska)

Teodora Rakočević (Banja Luka Volley, Bosna i Hercegovina)

LIBERA:

Melisa Cenović (Herceg Novi)

Lana Labović (Herceg Novi)

Povezani članci

Back to top button