Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Evropsko prvenstvo 2021ReprezentacijaSeniori

Završene pripreme u Pljevljima, nastavak u ponedjeljak u Podgorici

Veza između Pljevalja i odbojkaške reprezentacije primjer je uspješne saradnje sporta i društvene zajednice, što je bio veliki razlog da igrači lakše prebrode najteži dio priprema

Najteži dio priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo već je iza odbojkaške reprezentacije Crne Gore! Izabranici Veljka Bašića danas su završili boravak u Pljevljima, igrači su napunili baterije, dobili dva dana slobodno, a na trening u kompleksu hotela “VOCO” u Podgorici javiće se u ponedjeljak 9. avgusta.

Pljevljaci su se pokazali kao sjajni domaćini reprezentaciji. Našim igračima, stručnom štabu i rukovodstvu OSCG poklanjana je velika pažnja na svakom koraku, od susreta sa građanima, navijačima i ljubiteljima odbojke, pa do prijema koje su priredili čelnici Elektroprivrede i Rudnika uglja Pljevlja, kao i rukovodstvo Opštine Pljevlja. Veza između ovog grada i odbojkaške reprezentacije primjer je uspješne saradnje sporta i društvene zajednice, što je bio veliki razlog da igrači lakše prebrode najteži dio priprema.

Na sreću, taj dio odrađen je bez problema sa povredama, što je najvažnije, igrači su zdravi i orni za nastavak, a zbog uigravanja ekipe selektor Bašić morao je da skrati spisak za pripreme u Podgorici, na kojem nisu korektor Bojan Strugar, primač servisa Božidar Ćuk i tehničar Rastko Milenković.

Pripreme u glavnom gradu Crne Gore trajaće do 18. avgusta, kada reprezentacija odlazi za Skoplje, gdje će do 21. avgusta učestvovati na međunarodnom turniru, a zatim se vraća za Podgoricu, gdje će od 22. do 27. avgusta imati sparing treninge i utakmice sa Aluron Virtu Zawiercie, poljskom ekipom koju vodi naš trener Igor Kolaković i njegov pomoćnik Srđan Popović.

Evropski šampionat počinje 1. septembra, kada startuju grupe C i D, dan kasnije počinje takmičenje u grupi A, dok utakmice u grupi B, u kojoj je Crna Gora,  startuju 3. septembra, a igraju se u češkom gradu Ostravi. Rivali našeg tima biće Bugarska (3. septembar, 17.15 časova), Slovenija (4. septembar, 16 časova), Italija (5. septembar, 19 časova), Češka (7. septembar, 19 časova) i Bjelorusija (8. septembar, 19 časova).

Prve četiri reprezentacije iz naše grupe plasiraće se u osminu finala i ukrštaće sa grupom D, u kojoj su Francuska, Njemačka, Hrvatska, Slovačka, Letonija i Estonija. Utakmice osmine finala i četvrtfinala našeg dijela kostura takođe će se igrati u Ostravi. Drugi dio kostura igraće osminu finala i četvrtfinale u poljskom gradu Gdanjsku. Polufinalni mečevi i utakmice za medalje odigraće se takođe u Poljskoj, ali u Katovicama. Finale i meč za treće mjesto na programu su u nedjelju 19. septembra.

Crnogorski odbojkaši će drugi put uzastopno nastupiti na Evropskom prvenstvu, nakon što su debitantski nastup prije dvije godine u Holandiji završili sa dvije pobjede, nad Estonijom i Češkom.

U kvalifikacijama za EuroVolley 2021. održanim u maju, Crna Gora je osvojila prvo mjesto u grupi, ispred Grčke, Azerbejdžana i Gruzije.

Povezani članci

Back to top button