Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Mlađe kategorijeRazno

Završen šesti Sport fest

U Nikšiću je završen šesti po redu festival sporta na kojem je učešće uzelo oko 450 takmičara od kojih je njih 160 osvojilo medalje.

Najviše pažnje izazvalo je nadmetanje mališana iz školica sporta. Nagrade su uručivali poznati sportisti iz našeg grada Nikola Gušić, Slađana Perunović, Tanja Božović, Jovana Perović, zatim naše Lavice Đurđina Jauković i Đurđina Malović, zatim Dragoljub Fatić proslavljeni karatista i  trener i Aleksandar Dedović iz Alfa centra.

I ove godine su tradicionalno uručena priznanja Sport festa koja su dobili Bedem fest, Navijačka grupa Patriote, čije je pojavljivanje na bini uz bakljadu izazvalo veliku euforiju među osam hiljada građana, kao i predsjednik Košarkaškog kluba Sutjeska Darko Perović koji je obećao da će klub na čijem je čelu dostojanstveno predstavljati Nikšić i Crnu Goru i da će i u narednom periodu njegova kompanija nastaviti da ulaže u nikšićki sport. Priznanje za vječno sjećanje dodjeljeno je Vanji Vukićević, supruzi nedavno preminulog nikšićkog kantautora i pjesnika Mikija Vukićevića.

 

U zabavnom programu su nastupili Ismail Delija, Grupa Osvajači, dok je na kraju večeri održan Bedem Fest After Party.

U ime opštine Nikšić prisutnima se obratio Podpredsjednik gospodin Miodrag Guto Jovanović koji je čestitao svim takmičarima koji su uzeli učešće u manifestaciji i obećao da će Opština i dalje nastaviti da ulaže u sport i kulturu. On je takođe istakao značaj Sport festa za Nikšić i afirmaciju nikšićkog sporta.

Obraćajući se prisutnima Predsjednik CKM-a Aleksandar Damjanović čestitao je najboljem svjetskom teniseru Novaku Đokoviću Nagradu Oslobođenja Nikšića i izrazio nadu da su ovom odlukom zadovoljeni svi naši sugrađani kojima crnogorski identitet nije u srcu, izrazivši  žaljenje što je žiri za dodjelu nagrade iskazao nepoštovanje ignorišući sve ono što je jedan od kandidata za nagradu – Prva banka za 114. godina postojanja uradila za Nikšić.

Damjanović je pozvao mlade da dio vremena koji provode na društvenim mrežama izdvoje za bavljenje nekom od sportskih aktivnosti, jer će možda upravo neko od njih jednog dana širom Evrope i svijeta pronositi slavu Nikšića i Crne Gore kao što su to naši sugrađani Dragomir Bečanović, Srđa Mrvaljević, Žarko Varaić, Mirko Vučinić i mnogi drugi vrhunski sportsti iz Nikšića.

On je pozvao lokalne privrednike i Opštinu da pruže podršku sportskim kolektivima jer su sportisti najbolji reprezenti našeg grada.

Damjanović je izrazio nadu da će napori koje ulaže Predsjednik Grbović uroditi plodom i da će se otvaranjem aerodroma, tehnopolisa i doma za njegu starih lica otvoriti nova radna mjesta za mlade, ali da za zaposlenje u njima ulaznica neće biti partijska knjižica.

On je, takođe, uputio poziv političarima – našim sugrađanima da se nakon što su zaposlil članove svoje uže i šire rodbine okrenu pravljenju ambijenta za zapošljavanje mladih koji nemaju partijsku pripadnost.

Crnogorska kulturna mreža će uputiti Ministarstvu prosvjete i Upravi za sport i mlade inicijativu da se napravi jasna strategija razvoja i promocije sporta u školama koja nažalost ne postoji, a koju zemlje iz regiona uveliko sprovode.

Naša organizacija izražava zadovoljstvo jer smo i pored problema oko obezbjeđivanja budžeta uspjeli da uspješno realizujemo jedan projekat od izuzetne važnosti za grad Nikšić.

Upućujemo zahvalnost svim biznis partnerima, medijima, volonterima kao i sportskim kolektivima koji su uzeli učešće u festivalu.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button