Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
FIVB

Završen FIVB Kongres, Ari Grasa predsjednik FIVB do 2024.godine

Delegati 35. Kongresa FIVB u Buenos Ajresu aklamacijom su odlučili da dr Ari Grasa da Silva Filjo bude predsjednik Svjetske odbojkaške federacije do 2024. godine.

Dr Ari Grasa da Silva Filjo izabran je za predsjednika FIVB na 33. Kongresu u Anahajmu, u SAD, 2012. godine, a reizabran je u Argentini posle jednoglasne podrške svih pet Kontinentalnih konfederacija.

Dva mjesta predviđena za dame u Administrativnom Bordu FIVB pripala su, posle glasanja, Riti Suvobo iz Indonezije i Bejšri Hažiž iz Maroka.

Na Kongresu je predstavljen plan organizacije Svjetskog prvenstva 2017. u beach – volley, koje će se odigrati od 28. jula do 6. avgusta u Beču, u Austriji.

Dr Ari Grasa da Silva Filjo, predsjednik FIVB, je na zatvaranju 35. Kongresa FIVB u Buenos Airesu, predao najviše odlikovanje Svjetske odbojkaške federacije – “Zlatni krst FIVB”, Andreu Mejeru iz Luksemburga.

Mejer je u Argentini okončao mandat kao drugi potpredsjednik FIVB, a bio je predsjednik CEV od 2011. – 2015,  kada ga je zamijenio Aleksandar Boričić na čelu Evropske odbojkaške konfederacije.

Na Kongresu je predstavljen plan organizacije XIX SP 2018. u konkurenciji odbojkaša, koji će zajednički organizovati Italija i Bugarska. Karlo Magri, predsjednik Odbojkaške federacije Italije i pridruženi član Izvršnog odbora FIVB, Renato Arena, član Administrativnog Borda FIVB i prvi potpredsjednik CEV, i Dančo Lazarov, predsjednik Odbojkaške federacije Bugarske i član Administrativnog Borda CEV, predložili su da se završne borbe Svetskog prvenstva odigraju u Areni Veorna, u istoimenom gradu u Italiji.

Kenđi Kimura, predsjednik Odbojkaške federacije Japana, predstavio je delegatima Kongresa plan organizacije XVIII SP 2018. u konkurenciji odbojkašica. Kimura je saopštio da 12 gradova konkuriše za domaćine mečeva tokom Prvenstva: Fukuoka, Hamamacu, Hirošima, Kobe, Komaki, Macumoto, Nagano, Nagoja, Osaka, Saporo, Sendai i Jokohama.

Na 35. Kongresu FIVB je saopšteno da će Buenos Aires biti domaćin 3. Olimpijskih igara mladih 2018. Premijerne Olimpijske igre mladih održane su 2010. u Singapuru,a druge 2014. u Nanđingu, u Kini.

Predloženo je da se 36. Kongres FIVB održi 27. i 28. oktobra 2018. u Punta Kani, u Dominikanskoj Republici.

Dr Ari Grasa da Silva Filjo, predsjednik FIVB, zatvorio je 35. Kongres Svjetske odbojkaške federacije, kojem su prisustvovali delegati iz 170 od 220 zemalja članica (200 uključujući ovlašćenja).

 

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button