Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
GalerijaOSCGSlajderSliketikerVideo

Vojinu Ćaćiću i Elzi Hadžisalihović uručena priznanja

Odbojkaški savez Crne Gore, na svečanosti u hotelu „Podgorica“, u prisustvu selektora muške i ženske reprezentacije Slobodana Boškana i Vladimira Milačića, članova Predsjedništva, brojnih odbojkaških radnika i predstavnika medija, uručio je priznanja najboljih pojedincima u 2014. godini.

Elza Hadžisalihović, korektorka i kapitenka Luke Bar, takođe reprezentativka, prvi put je izabrana za najbolju odbojkašicu Crne Gore.

dodjela oscg 00009

„Zahvaljujem Odbojkaškom savezu što mi je uručio prestižnu nagradu. Biti najbolji u svojoj državi, jako je velika stvar, pogotovo za mene. Hvala i mom klubu, jer je ovo, ipak, ekipni sport. Da nije mojih saigračica, ja se ne bih ni dokazala i uspjela u ovome“, rekla je Elza Hadžisalihović, i najavila da očekuje da će Luka Bar osvojiti duplu krunu i u ovoj sezoni:

„Treba da opravdamo očekivanja, nadam se da ćemo uspjeti u tome. Biće nekih pojačanja u drugim klubovima, biće zanimljivija liga. Mi smo dosta jake, radimo dosta i nadam se da ćemo opravdati naša i očekivanja našeg kluba.”

Kapiten Budvanske rivijere i reprezentacije Vojin Ćaćić je drugu godinu zaredom proglašen za najboljeg odbojkaša Crne Gore.

dodjela1 oscg 00003

„Ovo je za mene lično bila uspješna godina. Na klupskoj sceni smo prošli grupu u Ligi šampiona, a onda naišli na stvarno prejaki Belgorod, ali protiv njih stvarno nismo mogli, jer je to ekipa sa mnogo većim budžetom i zvučnijim imenima od naše. Međutim, ni protiv njih se nismo lako predali, utakmicu u Budvi smo izgubili3:2. Što se reprezentacije tiče, osvojili smo Evroligu i zahvaljujem Savezu na idealnom uslovima, jer su nam stvarno pružili sve da zaista funkcionišemo kako treba tri i po mjeseca koliko smo bili zajedno. Nadam se da smo osvajanjem Evrolige ispunili očekivanja, možda ih i premašili. U Svjetskoj ligi nas očekuje debi i nadam se da možemo da napravimo što je bolji mogući rezultat. Ako budemo svi zajedno, kao ove godine, rezultat, sigurno neće izostati“, rekao je Ćaćić.

Sumirajući utiske, predsjednik OSCG Cvetko Pajković je kazao da je „ova godina za OSCG bila do sada najuspješnija“.

dodjela oscg 00007

„Muška seniorska reprezentacija je osvojila zlatnu medalju u Evroligi i stekla pravo nastupa u Svjetskoj lige za 2015. godinu koje je i najveće komercijalno takmičenje u odbojkaškom sportu. Za ovaj rezultat smo prije nekoliko dana dobili specijalnu nagradu od COK-a. U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, iako su bile neuspješne, do posljednjeg dana bili smo u igri za baraž. Ženska seniorska reprezentacija je imala odličan nastup u kvalifikacijama za Evropsko i pokazala da imaju potencijal i da ubuduće treba računati na njih“, rekao je Pajković.

Pajković je podsjetio da je i „Budvanska rivijera imala jednu od najuspješnijih nastupa u najelitnijem takmičenju Ligi šampiona i da je najbolji način predstavljala crnogorsku odbojku“.

„Imali smo dobre nastupe svih klubova u domaćim ligama, gdje su duple krune osvojii Luka Bar u ženskoj i Budvanska Rivijera u muškoj konkurenciji. Takođe, pohvalio bih masovnost u mlađim kategorijama naročito u ženskoj odbojci. Sve ove rezultate je prepoznala i Evropska konfederacija koja nam je poslala veliku donaciju u loptama, mrežama i terenima za razvoj odbojke u Crnoj Gori. Ovim putem zelim još jednom da zahvalim CEV-u, predsjedniku Andre Mejeru i potpredsjedniku Aleksandru Boričiću“, dodao je Pajković.

Prvi čovjek OSCG je najavio da će lopte biti podijeljene klubovima do kraja januara i „time doprinijeniti poboljšanju uslova za rad u klubovima što će nam omogućiti da animiramo još djece da se bave odbojkom“.

„Sve ovo smo ostvarili kao tim, zahvaljujem mojim kolegama članovima predsjedništva, ljudima koji rade u Savezu, stručnim štabovima, reprezentativcima i reprezentativkama. Naravno, da sve ovo ne bi mogli da postignemo bez finansijskih sredstava, pa se zahvaljujemo državi, Ministarstvu prosvjete i Upravi za sport na velikoj pomoći i razumijevanju.

Veliku zahvalnost dugujemo i svim sponzorima koji su se našli da nam pomognu kako finansijski kao i kroz usluge. Zahvaljujemo i novinarima i medijima koji su nas na adekvatan način ispratili“, istakao je Pajković i čestitao Vojinu Ćaćiću i Elzi Hadžisalihović na nagradama i poželio im još bolje rezultate u 2015. godini.

Generalni sekretar OSCG Ivan Bošković podsjetio je da su crnogorske selekcije učestvovale na mnogobrojnim takmičenjima pod okriljem Evropske odbojkaške konfederacije.

dodjela oscg 00004

„Osim učešća, dobili smo i organizaciju dva kvalifikaciona turnira seniora i seniorki, kao i utakmice Evropske lige. Iako smo najmlađa i jedna od najmanjih teritorijalnih zemalja u sastavu CEV-a, pohvale koje smo dobili od najviših funkcionera evropske kuće odbojke je samo dokaz da svakim danom kao Savez izlazimo iz tih okvira i rastemo u svakom pogledu. Posebne čestitke i pohvale za organizaciju i osvajanje Evropske lige, ali i učešće u mnogobrojnim takmičenjima, dobili smo od predsjednika CEV-a, Andre Mejera“, rekao je Bošković.

„Dokaz da smo u prethodnom periodu imali organizaciju na vrhunskom nivou je i to što smo od strane FIVB dobili povjerenje da organizujemo prvi turnir Svjetske lige, koji je mnogo veći nivo od bilo kog takmičenja na kojem smo do sada nastupali, i nema sumnje da će biti sve organizovano u najboljem mogućem redu“, dodao je Bošković.

U znak zahvalnosti, OSCG je odlučio da dodijeli plakete, a dobili su ih Uprava za mlade i sport, Luka Bar, opštine Podgorica, Budva i Bar, Morsko Dobro, hotel „Sidro“, te firme Diva, Atena Bohor, Geomont, Mediteran Ekspres, Beneks fitnes, Pro ing, Galop ing, Bild Budva, Fidija, Božović Plus, kao i RTV Crne Gore.

Tekst: Vijesti

Foto: Saša Matić

Video: RTCG

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button