Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Razno

Više od 1000 ljudi ispratilo Dejana Brđovića na vječni počinak

Dejan Brđović, proslavljeni odbojkaški reprezentativac i trener, sahranjen je danas na groblju u rodnoj Žiči, kod Kraljeva. Legendu kraljevačke, srpske odbojke i jugoslovenske odbojke na vječni počinak je ispratilo više od 1000 ljudi.

Komemorativni skup povodom smrti Dejana Brđovića održan je u Skupštini Grada Kraljeva. U prepunoj sali od kapitena reprezentacije Jugoslavije oprostili su se Milivoje Mitrović, član Upravnog odbora OK Ribnica iz Kraljeva, dr Bogdan Sretenović ispred OK Crvena zvezda i Udruženja odbojkaških trenera Srbije, Željko Tanasković u ime saigrača i Nenad Golijanin, prvi potpredsjednik OSS.

Cvetko Pajković, predsjednik OS Crne Gore prisustvovao je komemoraciji, zajedno sa Igorom Vušurovićem, direktorom Uprave za mlade i sport Crne Gore, a takođe je bio prisutan i Slobodan Boškan, selektor muške seniorske reprezentacije Crne Gore.

dejan brdjovic komemoracija 1

Komemoraciji su još prisustvovali Nedeljko Tenjović, generalni sekretar predsjednika Repbulike Srbije Tomislava Nikolića, Tomislav Ilić, gradonačelnik Kraljeva, Predrag Peruničić, državni sekretar za sport ministarstva omladine i sporta Srbije, Dejan Tomašević, generalni sekretar KSS, delegacije Grada Novog Sada i Grada Beograda, delegacija Odbojkaškog saveza BJR Makedonije, odbojkaški reprezentativci Srbije, predstavnici OK Espadon iz Šćećina iz Poljske, kao i mnogobrojni prijatelji i poštovaoci Dejana Brđovića.

dejan brdjovic sahrana

Dejan Brđović je bio kapiten reprezentacije Jugoslavije, sa kojom osvojio bronzanu medalju na Olimpijskim igrama 1996. u Atlanti, bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu 1995. u Atini, srebrnu medalju na Mediteranskim igrama 1991. u Atini i zlatnu medalju na Univerzitetskim igrama 1987. u Zagrebu.

Igrao je još za Jugoslaviju na prvom učešću u Svjetskoj ligi 1997, na Evropskim prvenstvima 1987. i 1989. i Univerzitetskim igrama 1985.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button