Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Evropsko prvenstvo 2019SenioriSpiskovi

Veljko Bašić objavio spisak igrača koji će početi pripreme za EP

Selektor muške seniorske odbojkaške reprezentacije Crne Gore Veljko Bašić objavio je spisak igrača koji će početi pripreme i konkurisati za mjesto u timu za istorijski nastup naših odbojkaša na Evropskom prvenstvu.  Naša selekcija će se početi pripreme 28. jula u Pljevljima, gdje će trenirati do 9. avgusta. Reprezentacija se nakon toga seli za Bijelo Polje i tamo ostaje do 24. avgusta. Toga dana počinje posljednja faza priprema, koja će biti sprovedena u Verde Complexu u Podgorici, gdje će naš nacionalni tim boraviti do odlaska na Evropsko prvenstvo.

Predviđeno je da reprezentacija odigra više pripremnih utakmica sa selekcijama Grčke i Irana. Utakmice sa Grčkom, takođe učesnikom Evropskog prvenstva, odigraće se 26. i 27. avgusta.

Generalne probe za naš tim biće dueli sa selekcijom Irana, koju sa klupe predvodi proslavljeni crnogorski stručnjak Igor Kolaković. Iran je učesnik završnog turnira Lige nacija i po rejtingu 8. selekcija na svijetu. Kolaković i njegovi izabranici boraviće u Crnoj Gori od 30. avgusta do 5. septembra, a sa našom reprezentacijom odigraće nekoliko pripremnih utakmica i obaviti nekoliko zajedničkih treninga.

Sve pripremne mečeve naša selekcija igraće u Verde Complexu.

Evropsko prvenstvo za odbojkaše održaće se od 12. – 29. septembra, a prvi put igraće se u četiri zemlje – Francuskoj, Belgiji, Sloveniji i Holandiji.

Crna Gora je u grupi D, koja se igra u Roterdamu i Amsterdamu (Holandija), a sa nama u grupi su Poljska, Holandija, Ukrajina, Češka i Estonija. Prolaz u drugu fazu takmičenja obezbijediće po četiri selekcije iz svake grupe.

SPISAK:

TEHNIČARI: Rajko Strugar i Nikola Radonić;

PRIMAČI SERVISA: Vojin Caćić, Marko Bojić, Marko Vukašinović, Božidar Ćuk i Slobodan Bojić;

SREDNJI BLOKERI: Luka Šuljagić, Luka Babić, Ivan Ječmenica, Gojko Ćuk i Blažo Milić;

KOREKTORI: Miloš Ćulafić, Aleksandar Minić i Milutin Pavićević;

LIBERO: Nikola Lakčević.

 

RASPORED UTAKMICA CRNE GORE U GRUPI D NA EVROPSKOM PRVENSTVU:

ROTERDAM – PETAK, 13. SEPTEMBAR:

HOLANDIJA – CRNA GORA (20h)

ROTERDAM – SUBOTA, 14. SEPTEMBAR:

ESTONIJA – CRNA GORA (19h)

ROTERDAM – PONEDJELJAK, 16. SEPTEMBAR:

CRNA GORA – UKRAJINA (17h)

AMSTERDAM – UTORAK, 17. SEPTEMBAR:

POLJSKA – CRNA GORA (17h)

AMSTERDAM – ČETVRTAK, 19. SEPTEMBAR:

CRNA GORA – ČEŠKA (17h)

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button