Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
OSCG

Uručena priznanja najboljima u 2023. godini

Odbojkaški savez Crne Gore uručio je priznanja najuspješnijim pojedincima u 2023. godini. Na ceremoniji u hotelu “VOCO” u Podgorici, Benjamin Hadžisalihović dobio je nagradu za najboljeg odbojkaša u domaćem prvenstvu u godini na izmaku, dok je najperspektivniji odbojkaš u 2023. godini najmlađi član seniorske reprezentacije Crne Gore, Nikola Đurović.

Hadžisalihović je imao zapaženu ulogu u osvajanju duple krune Budve, koja je na kraju 2023. lider u EPCG Superligi, a imala je i dobar nastup na evropskoj sceni. Đurović bio je najmlađi član reprezentacije na seniorskom Evropskom prvenstvu u Skoplju, član U19 i U22 reprezentacije, kao i bjelopoljskog Jedinstva. Njima je nagrade uručio predsjednik OSCG, Cvetko Pajković.

Benjamin Hadžisalihović i Cvetko Pajković, predsjednik OSCG
Benjamin Hadžisalihović i Cvetko Pajković, predsjednik OSCG
Nikola Đurović i Cvetko Pajković, predsjednik OSCG

Najperspektivnija odbojkašica Crne Gore u ovoj godini je Kristina Božović, koja je jedna od najboljih igračica EPCG Superlige u tekućoj sezoni. Korektorki “sirena” nagradu je uručio novoizabrani predsjednik Skupštine OSCG, Milan Franović.

Kristina Božović i Milan Franović, predsjednik Skupštine OSCG

Nagrada za najboljeg trenera u domaćem prvenstvu za odbojkaše u 2023. godini pripala je Miljanu Boškoviću, koji je prošlu sezonu završio kao šef stručnog štaba Budućnost Volley-a, a novu započeo na klupi Budve, koju je vodio u veoma dobrim utakmicama kvalifikacija za CEV Ligu šampiona i u CEV Kupu. Budva je lider na kraju kalendarske godine u EPCG Superligi, a igraće i u polufinalu Kupa Crne Gore. Bošković je u ovoj godini vodio i U22 mušku reprezentaciju i bio član stručnog štaba seniorske selekcije na Evropskom prvenstvu. Nagradu mu je uručio generalni sekretar OSCG, Ivan Bošković.

Miljan Bošković i Ivan Bošković, generalni sekretar OSCG

Najbolji trener u domaćem prvenstvu za odbojkašice u 2023. godini je Vladimir Milačić, dugogodišnji šef stručnog štaba Luke Bar. Milačić je sa „sirenama“ u prethodnoj sezoni bio drugoplasirani u ligaškom dijelu prvenstva, a tu poziciju barski tim zauzima i na kraju prvog dijela aktuelnog šampionata. Takođe, Luka Bar je stigla do polufinala Kupa Crne Gore. Nagradu nekadašnjem selektoru seniorske ženske reprezentacije uručio je dosadašnji predsjednik Skupštine OSCG, Zoran Vukčević.

Vladimir Milačić i Zoran Vukčević, dosadašnji predsjednik Skupštine OSCG

Najbolji crnogorski odbojkaš u inostranstvu je korektor A reprezentacije i slovenačkog Triglava, Đorđe Jovović, najbolji poenter prošlosezonskog šampionata Slovenije i vodeći poenter i serve u aktuelnoj sezoni.

Najbolja odbojkašica u inostranstvu je Mina Dragović, srednja blokerka seniorske selekcije i Jedinstva iz Stare Pazove, članica selekcije koja je osvojila četvrto mjesto u CEV Srebrnoj ligi.

Najuspješnija u ženskoj konkurenciji u domaćem prvnestvu u 2023. godini je bivša kapitenka reprezentacije Crne Gore i Herceg Novog, Tatjana Bokan, od nove sezone članica egipatskog Al Ahlija. Ona je predvodila Herceg Novi do istorijske duple krune.

Zbog klupskih obaveza nijesu bili u prilici da prisustvuju svečanosti u našem glavnom gradu, a nagrade će im biti naknadno uručene.

Odbojkaška 2023. bila je veoma zanimljiva i izazovna za naše odbojkašice i odbojkaše i naš Savez.

Muška seniorska reprezentacija igrala je na trećem vezanom Evropskom prvenstvu, takmičila se u grupi u Sjevernoj Makedoniji, a iskorak su napravile seniorke, koje su se kao prve u grupi plasirale na završni turnir CEV Srebrne lige i zauzele četvrto mjesto.

U17 muška selekcija takmičila se na Evropskom prvnestvu, koje ima posebno mjesto u ovoj godini, pošto je Odbojkaški savez Crne Gore bio organizator takmičenja na kom se nadmetalo 16 najboljih selekcija Evrope, a u Podgorici smo gledali najveće odbojkaške talente, buduće velike zvijezde.

I ove godine naše mlađe selekcije takmičile su se na Balkanskim prvenstvima u različitim uzrasnim kategorijama u muškoj i ženskoj konkurenciji.

OSCG uspješno sprovodi drugu godinu projekta „Besplatna škola odbojke“ i od septembra je nastavio sa promocijom našeg sporta u školama širom cijele države, a sa ponosom ističemo i sedmu sezonu projekta „EKO mini odbojke“, koji je ove jeseni okupio rekordan broj učesnika – 900 djece uzrasta od 9 do 13 godina učestvuje u najmasovnijem sportskom projektu za djecu u Crnoj Gori.

IZJAVE:

Povezani članci

Back to top button