Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
OSCGSlajder

Uručena priznanja najboljima, Pajković: Godinu obilježile medalje mlađih kategorija (FOTO)

Danas u hotelu Aurel, Odbojkaški savez Crne Gore uručio je priznanja najboljima i najperspektivnijima za 2017.godinu.

Na početku ceremonije dodjele priznanja, prisutnima se obratio Cvetko Pajković, predsjednik OSCG.

“Odbojkašku 2017. godinu su obelježile  mlađe kategorije koje su osvojile tri medalje na Balkanskim prvenstvima, srebrna medalja kadetske ženske reprezentacije i bronzane medalje juniorske ženske i muške selekcije. 

Seniori i seniorke su igrali kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo ali u konkurenciji evropskih zlatnih i bronzanih  nijesu uspjeli. Svjetska liga i Evropska liga je donijela polovičan uspjeh ali je  trend napretka evidentan. Sve mlađe selekcije, njih šest, učestvovalo je na Balkanskim prvenstvima a četiri i u kvalifikacijama za Evropsko Prvenstvo.

Najveći uspjeh su napravile kadetska i juniorske selekcije. 

Bili smo organizatori i učesnici Balkanskog Festival Kidsa, u maju je na trgu u Podgorici bio pravi festival odbojke u pred pionirskoj kategoriji,u kom je učestvovalo 10 zemalja i 150 djece.

Cvetko Pajković, predsjednik OSCG

Na klupskoj sceni Luka Bar je osvojila duplu krunu, a po prvi put u svojoj klupskoj istoriji Jedinstvo Bemax je osvojilo duplu krunu. Jedinstvo je I jedini učesnik u Evro kupovima, druga faza kvalifikacija za Ligu Šampiona i stali su u šesnaestini finala Kupa CEV. 

Ono čime želimo takođe da se pohvalimo je da imamo Jugopetrol Ligu Mini Odbojke za djecu od 9 do 12 godina, 43 ekipe, 480 djece. Uz veliku zahvalnost  našim prijateljima iz Jugopetrola. 

Pokrenuli smo i pionirsku ligu za djecu od 12 do 14 godina u kojoj učestvuje 22 kluba i 313 djece, čime smo napravili bazu od ukupno 800 djece od 9 do 14 godina. Zamah kao obaveza za sve nas da ga iskoristimo I pretočimo u nešto još veće. 

Ambicije za 2018. su velike. Želimo da nas bude više, da budemo bolji i da  iskoristimo kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2019. ali moramo da budemo i realni i da znamo da je za sve planove potrebna podrška države. Svi smo u odbojci zbog entuzijazma i ljubavi prema ovom sportu, ali za nešto više na međunarodnoj sceni, nije dovoljan samo entuzijazam. Potrebno je vrijeme, veliki rad  i novac. 

Na kraju zahvaljujemo se Državi, Ministarstvu sporta, Crnogorskom Olimpijskom Komitetu  na velikoj pomoći i razumijevanju. Takođe veliku zahvalnost dugujemo svim sponzorima koji su se našli da nam pomognu kako finansijski tako i kroz usluge, kao i svim poslovnim partnerima na sjajnoj saradnji i razumijevanju. Zahvaljujemo i novinarima i medijima koji su nas na odgovarajući način ispratili. Zahvaljujem svim iz organizacije OSCG i Predsjedištvu.

 Našim najboljim i najperspektivnijim želim da čestitam na ostvarenim rezultatima i ovim priznanjima i da im poželim jos uspješniju 2018. godinu”, poželio je na kraju Cvetko Pajković, predsjednik Odbojkaškog saveza Crne Gore.

Predsjednik OSCG Cvetko Pajković i Veselin Gačević, direktor sektora operativnih poslova i logistike kompanije Jugopetrol

Pajković je specijalni trofej za doprinos u organizaciji takmičenja “Jugopetrol EKO mini odbojka” uručio Veselinu Gačeviću, direktoru sektora operativnih poslova i logistike kompanije Jugopetrol.

Priznanje za najboljeg odbojkaša u domaćem prvenstvu za 2017.godinu dobio je Jovan Delić, korektor Jedinstva, a za odbojkašicu Milana Rovčanin, primač Luke Bar. Nagrade je uručio predsjednik OSCG Cvetko Pajković.

Cvetko Pajković uručuje priznanje Jovanu Deliću

“Nagrada mi mnogo znači, predstavlja satisfakciju za uloženi trud. Zahvalio bih se mom klubu, drago mi je što sam bio dio tima koji je ostvario istorijski uspjeh. Nadam se da ćemo i ove sezone ponoviti taj rezultat”,  kazao je Delić, koji je ove godine bio i na širem spisku seniorske reprezentacije.

Rovčanin je drugu godinu zaredom najbolja među damama, zahvaljujući i duploj kruni sa Lukom Bar.

Cvetko Pajković uručuje priznanje Milani Rovčanin

“Čast mi je što sam i ove godine proglašena za najbolju odbojkašicu. Sa Lukom Bar osvojila sam dublu krunu, ove sezone nijesmo najbolje startovali. Podmlađena je ekipa, ali ima još dosta vremena i prostora da se uigramo”, kazala je Rovčanin.

Za najperspektivnije u 2017. godini izabrani su Mina Dragović iz Morače i Nemanja Peruničić iz Budućnosti Capital Plaze.

Cvetko Pajković uručuje priznanje Mini Dragović

“Puno mi znači priznanje, to je nagrada koja je krunisala moj dosadašnji rad. Inspirisaće me da nastavim da radim, očekivanja su veća. Ova godina je za mene bila odlična, nadam se da će i naredna biti slična”, kazala Dragovićeva, koja je sa kadetkinjama osvojila srebro, a sa juniorkama bronzu na balkanskim prvenstvima, a bila i juniorske reprezentacije bronzane sa Balkanijade, a bila je članica i seniorske reprezentacije na kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i učešću u Evropskoj ligi.

Cvetko Pajković uručuje priznanje Nemanji Peruničiću

“Hvala klubu i saigračima, bez kojih ne bih mogao dobiti priznanje. Hvala i Savezu što me je izabrao za najperspejktivnijeg odbojkaša. Nastojaću da opravdam priznanje i ispunim očekivanja”, kazao je Peruničić, koji je u prethodnoj sezoni bio član pionirske, kadetske i juniorske reprezentacije Crne Gore.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button