Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
U20 (Ž)

U20 ženska reprezentacija počela pripreme za drugi krug kvalifikacija za EP

Ženska U20 reprezentacija Crne Gore, igračice rođene 2005. godine i mlađe, okupila se u Podgorici i počela pripreme za drugu fazu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Ekipu selektora Mladena Miladinovića čekaju mečevi u Kaunasu sa Litvanijom, Slovenijom i Češkom od 5. do 7. aprila.

Prvog dana priprema, u hotelu “Voco”, pojavilo se 14 igračica, a odbojkašice Herceg Novog i Luke Bar, Lara Jovović i Kristina Božović, priključiće se saigračicama nakon finala Kupa Crne Gore, koje je na programu u petak, 29. marta u Bijelom Polju.

Naš mladi nacionalni tim treniraće u sportskoj dvorani “Verde” do puta za Kaunas, u čevrtak, 4. aprila, kada će selektor Miladinović odrediti imena 14 igračica koje će konkurisati za utakmice.

“Počinjemo ciklus priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje nas očekuju u Litvaniji od 5. aprila. Nadam se da će pripreme proteći u najboljem redu, da će nas zaobići povrede, kako bismo na turniru uspjeli da pokažemo maksimum i pokušali da ostvarimo istorijski uspjeh za nas, a to je plasman na Evropsko prvenstvo”, kazao je selektor Miladinović.

U prvom kolu turnira grupe D u Kaunasu Crna Gora za rivala imaće Češku, u petak, 5. aprila, od 15 sati. Dan kasnije rival je domaćin, Litvanija, od 18 časova, a kapitenka Gordana Madžgalj i saigračice turnir će zaključiti duelom sa Slovenijom, u nedjelju, 7. aprila, od 15 sati. Plasman na Evropsko prvenstvo, koje se igra od 5. do 17. avgusta u Bugarskoj i Republici Irskoj, obezbijediće pobjednici grupa, kao i četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije iz svih kvalifikacionih grupa.

Luka Bogojević i Srđan Crnojački pomagaće u radu selektoru Mladenu Miladinoviću.

Spisak igračica za pripreme:

Tehničari

Viktoria Đukić (Budućnost Volley)

Kristina Vukčević (Budva)

Primači servisa 

Lara Jovović (Herceg Novi)

Sanja Rudan (Morača)

Gordana Madžgalj (Jedinstvo)

Matea Kovačec (Gimnazijalac)

Darja Popović (Budućnost Volley)

Srednji blokeri

Milena Ćetković (Budućnost Volley)

Lana Rakočević (Budućnost Volley)

Staša Mitrović (Budva)

Aleksandra Davidović (Morača)

Korektori

Vanja Matunović (Mediteran)

Kristina Božović (Luka Bar)

Viktorija Čoković (Budva)

Libera

Ksenija Krunić (Akademija)

Milica Veličković (Jedinstvo)

Povezani članci

Back to top button