Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ReprezentacijaU17 (Ž)

U17 reprezentacija Crne Gore otputovala za Ankaru, u srijedu protiv Turske

"Djevojke su razumjele ono što tražimo od njih u igračkom smislu i mislim da smo koliko-toliko uspjeli da stvorimo obrise ekipe, koja će imati svoje prve javne nastupe na kvalifikacijama u Turskoj", ističe selektor Miladinović

Ženska U17 odbojkaška reprezentacija Crne Gore otputovala je za Ankaru, gdje će u periodu 18-22. januara učestvovati na turniru 1.runde Zonskih kvalifikacija za U17 Evropsko prvenstvo 2023.

Na kvalifikacionom turniru u grupi A nastupaće Crna Gora, Grčka i Turska, dok će se u grupi B sastati Rumunija, Bugarska, Kosovo i Moldavija. Direktan plasman na Evropsko prvenstvo izboriće samo prvoplasirana ekipa na turniru, dok će naredne četiri selekcije po plasmanu izboriti 2.rundu kvalifikacija (20-23-april).

U srijedu, prvog dana turnira, naše odbojkašice igraće sa domaćinom, selekcijom Turske od 15:30 časova po našem vremenu, dok će se u četvrtak sastati sa Grčkom u istom terminu (15:30h).

U17 Evropsko prvenstvo 2023. (odbojkašice rođene 2007. i mlađe) odigraće se od 11. do 22. jula 2023. u Vrnjačkoj Banji (Srbija) i Bekeščabi (Mađarska) uz učešće 16 reprezentacija.

Osim selektora Mladena Miladinovića, u stručnom štabu ženske U17 reprezentacije su njegovi pomoćnici Luka Bogojević i Marko Blagojević.

“Želim da se zahvalim Odbojkaškom savezu Crne Gore na uslovima koje su nam omogućili ovdje u hotelu “VOCO”, takođe i osoblju hotela, jer su nam cijelo vrijeme ovih priprema bili na usluzi. Što se tiče samih priprema zadovoljni smo kako je prošlo ovih sedam dana iza nas. Djevojke su razumjele ono što tražimo od njih u igračkom smislu, maksimalno su se trudile da ispunjavaju svoje obaveze i mislim da smo koliko-toliko uspjeli da stvorimo obrise ekipe, koja će imati svoje prve javne nastupe na kvalifikacijama u Turskoj. Nadamo se da ćemo kroz turnir uspjeti da se pokažemo u što boljem svijetlu i da ćemo ostvariti naš potajni cilj koji svi želimo ovdje u ekipi, a to je druga runda kvalifikacija”, kazao je selektor Miladinović.

Spisak ženske U17 odbojkaške reprezentacije Crne Gore koja je otputovala za Ankaru na turnir 1.runde Zonskih kvalifikacija za U17 EP:

TEHNIČARI:

Kristina Vukčević (Budućnost volley)
Staša Knežević (Luka Bar)

PRIMAČI SERVISA:

Darja Popović (Budućnost volley)
Marija Popović (Morača)
Sara Belojević (Budućnost volley)
Lina Milivojević (Akademija)

SREDNJI BLOKERI:

Sara Lopičić (Akademija)
Lana Rakočević (Budućnost volley)
Anastasija Bogojević (Morača)

KOREKTOR:

Andrijana Merdović (Jedinstvo)

LIBERA:

Dina Čičić (Budućnost volley)
Ivana Šebek (Jedinstvo)

RASPORED UTAKMICA:

Srijeda, 18. januar

Turska – CRNA GORA (15:30h po našem vremenu)

Četvrtak, 19. januar

CRNA GORA – Grčka (15:30h)

Petak, 20. januar

Grčka – Turska (15:30h)

Subota, 21. januar

Polufinale:

B 1 – A 2 (13:00h)

A 1 – B 2 (15:30h)

Razigravanje za plasman od 5. do 7. mjesta:

B 3 – B 4 (18:00h)

Nedjelja, 22. januar

Utakmica za 5. mjesto:

A 3 – pobjednik meča B 3 – B 4  (13:00h)

Utakmica za 3. mjesto: 15:30h

Finale: 18:00h

Rezultate i prenose utakmica možete pratiti na ovom linku:

https://balkanvolleyball.org/competitions/u16-women-zonal-qualifiers-ech-2023-1st-round/

U17 WOMEN 1ST ROUND EUROPEAN CHAMPIONSHIP 2023 – LIVESTREAM

Povezani članci

Back to top button