Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BVAU17 (M)

U17 (M): Dobar otpor Bugarskoj samo u posljednjem setu

U17 muška odbojkaška reprezentacija Crne Gore izgubila je od Bugarske 3:0 (25:12, 25:5, 25:20) u drugom kolu grupne faze Balkanskog prvenstva u Tiranu. To je drugi poraz tima Darka Prebiračevića od kog je na startu bila bolja Rumunija, takođe maksimalnim rezultatom.

Crna Gore nije najbolje otvorila meč.  Bugarska je rano stekla osjetnu prednost i kontrolisala stvari na terenu, dozvolila našem nacionalnom timu da osvoji svega 12 poena u prvom dijelu igre. Još ubjedljivije djelovao je rival u drugom setu u kom je imao vođstvo 8:0, a prednost je rasla do samog kraja seta, koji je Bugarska dobila ubjedljivo 25:5.

U posljednjem setu stigla je reakcija naših najmlađih odbojkaša koja može da hrabri. Bili su u egalu do finiša trećeg dijela utakmice, međutim Bugarska se serijom poena odvojila i na kraju zaključila meč sa 25:20.

Najefikasniji odbojkaš Crne Gore bio je Luka Lojić sa sedam poena, šest je osvojio kapiten Vuk Stanojević.

Igrače uzrasta do 17 godina u Tirani očekuje razigravanje za plasman od petog do sedmog mjesta. Prvi meč je planiran za sjutra sa četvrtoplasiranom selekcijom grupe A, najvjerovatnije Sjevernom Makedonijom, u subotu, 8. jula, od 15.30h. Pobjednika te utakmice u nedjelju čeka duel za petu poziciju sa trećeplasiranim timom grupe A.

Crna Gora – Bugarska 0:3

(12:25, 5:25, 20:25)

Tirana – Dvorana “Olimpik Park”.

Crna Gora: Radić (libero), Marović (libero), Stanojević 6, Andrović, Šunjevarić, Božović, Drešić 2, Lojić 7, Milosavljević 2, Konatar 2, Šebek, Poleksić, Karanikić, Petričević 2.

Bugarska: P. Ivanov 2, Nikolaev 6, Veličkov 4, Dobroev (libero), Tiholov (libero), Marinov 5, Uzunov 5, Videnov, Kostantinov 10, K. Ivanov 3, Manolev 7, Mladenovi, Iliev 2, Georgiev 7.

Povezani članci

Back to top button