Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BVAGalerijaOSCGSlikeVideo

U “Splendidu” održana jubilarna 20.Generalna Skupština BVA (FOTO)

Danas je u hotelu „Splendid“ u Bečićima održana jubilarna 20.Generalna Skupština Balkanske odbojkaške Asocijacije (BVA).

Skupštinom je u prisustvu 18 delegata iz 10 zemalja predsjedavao Cvetko Pajković, predsjednik Balkanske odbojkaške Asocijacije i Odbojkaškog saveza Crne Gore.

Skupštini su prisustvovali ministar sporta Crne Gore Nikola Janović, predsjednik Evropske odbojkaške Konfederacije (CEV) Aleksandar Boričić, potpredsjednik CEV Ozkan Mutlugil i član Administrativnog Borda CEV Zdeslav Barać.

OSCG je predstavljao i generalni sekretar Ivan Bošković.

Predsjednik BVA i OSCG Cvetko Pajković je pozdravljajući sve prisutne goste i delegate iskoristio priliku da napomene da Balkanska odbojkaška Asocijacija ima 7 učesnika Evropskog prvenstva za odbojkaše, što je veliki uspjeh BVA i potvrda kvalitetnog rada iste.

Goste je na samom početku pozdravio i ministar sporta Crne Gore Nikola Janović, koji je u svom govoru kazao da Balkanska odbojkaška Asocijacija ima sličan cilj kao i Ministarstvo sporta, a to je unapređenje rada sa mladima i djecom. Ministar je istakao i veoma dobru saradnju Ministarstva sporta i Odbojkaškog saveza Crne Gore i kazao da je Ministarstvo podržavalo aktivnosti OSCG i da će tako biti i u narednom periodu. Janović je kazao da plasman Crne Gore na Evropsko prvenstvo za odbojkaše predstavlja veliki uspjeh i iskoristio priliku da još jednom čestita plasman Savezu i igračima. Ministar je na kraju izlaganja pozdravio sve učesnike Skupštine i poželio im uspješan rad.

Predsjednik CEV Aleksandar Boričić zahvalio se ministru Janoviću na dolasku i istakao da je veoma važna dobra saradnja sa Ministarstvom za svaku Federaciju sa Balkana. Boričić je još jednom konstatovao da je Balkanska odbojkaška Asocijacija najbolja i najaktivnija od svih zonskih Asocijacija u Evropi.

Na Skupštini su usvojeni izvještaji aktivnosti u prethodnoj godini, kao i finansijski izvještaj.

Skupština BVA je donijela odluku o domaćinima Balkanskih prvenstava za 2019.godinu, dok će se datumi i mjesta odigravanja odlučiti naknadno:

  • Kids Festival (dječaci 2005. i mlađi, djevojčice 2006 i mlađe) – Srbija
  • Pioniri (2003 i mlađi) – Bugarska
  • Pionirke (2004 i mlađe) – Srbija
  • Kadeti (2001 i mlađi) – Srbija
  • Kadetkinje (2002 i mlađe) – Bosna i Hercegovina
  • Juniori (1999 i mlađi) – Albanija
  • Juniorke (2000 i mlađe) – biće odlučeno naknadno

Odbojka na pijesku:

  • Seniori – biće odlučeno naknadno
  • U22 – Kosovo
  • U20 – Kosovo

Kada je u pitanju BVA kup, tu će se odluka donijeti nakon što budu poznati licencirani klubovi za CEV kupove.

Predsjednik Marketing i razvojne komisije BVA Zoran Avramović kazao je da je ovo 20. Skupština Balkanske Asocijacije i posebno mu je zadovoljstvo što imamo veliki broj reprezentacija sa Balkana na Evropskim prvenstvima. On je kazao da nakon 20 godina postojanja imamo velike uspjehe, ali da takođe treba raditi još na kada su u pitanju mediji i imati još veću i bolju saradnju sa njima. Avramović je kazao da je Odbojkaški savez Crne Gore imao sjajnu proslavu 60 godina postojanja i savjetovao delegate sa Skupštine da redovno izvještavaju sa svojih dešavanja.

Na kraju Skupštine, shodno odredbama Statuta BVA izabrano je novo rukovodstvo BVA. Novi predsjednik BVA u narednoj godini biće Žorž Vižan, predsjednik OS Rumunije, a potpredsjednik će biti Zoran Gajić, predsjednik OS Srbije.

Cvetko Pajković, dosadašnji predsjednik BVA, se zahvalio prisutnim delegatima na saradnji i istakao da mu je bila čast da predsjedava Balkanskom odbojkaškom Asocijacijom.

Aleksandar Boričić se na kraju zahvalio Pajkoviću i čestitao na uspješnoj godini i poželio uspjeh u radu Vižanu i Gajiću.

Skupština BVA je takođe imenovala generalnog sekretara OSCG Ivana Boškovića za novog člana Tehničke komisije Balkanske odbojkaške Asocijacije.

Naredna 21.Generalna Skupština BVA biće održana u decembru u Bukureštu.

Svečana torta za jubilej 20 godina Balkanske odbojkaške Asocijacije

Na svečanoj večeri u restoranu “Porto” u Budvi, predsjednik OSCG Cvetko Pajković je čestitao prisutnim predsjednicima i delegatima jubilej Balkanske odbojkaške Asocijacije i zamolio g-dina Aleksandra Boričića, predsjednika CEV, koji je i jedan od osnivača BVA, da ugasi svjećice na specijalnoj rođendanskoj torti.

 

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button