Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
FIVB

U Riju prvi put na Olimpijskim igrama „video provjera poena“ – predloženo skraćenje utakmica na 110 minuta

Početak svake godine je u Svjetskoj odbojkaškoj federaciji, FIVB, rezervisan za sastanke Komisija.

Posle Komisije za pravila igre i Sudijske komisije, sastanke su održale Pres i Pravna komisija, a zatim i Komisija za razvoj svjetske odbojke i Medicinska komisija. Ove sedmice su se sastali članovi Komisije za TV i nove medije, kao i Tehnička i Trenerska komisija FIVB. Zajedničkom sastanku Tehničke i Trenerske komisije FIVB prisustvovali su dr Ari Grasa da Silva Filjo, predsjednik FIVB, i Aleksandar Boričić, potpredsjednik FIVB.

Na sastanku je odlučeno da će se „digitalna mreža (LED)“, koja je uspješno korišćena tokom prethodne dvije godine, i ove godine koristiti na mečevima I divizije Svjetske lige i Gran Prija, kao i na FIVB „Svjetskoj seriji“ (world tour) u beach – volley.

Na sastanku Komisije za TV i nove medije FIVB analazirana je važnost korišćenja „video provjere poena“, kao i kraće trajanje utakmica, kao dva strateška cilja u 2016. Najavljeno je da će uskoro biti predstavljen zvanični sistem za „video provjeru poena“ na takmičenjima FIVB, kao i da će se u Rio de Žaneiru sistem prvi put u istoriji koristiti na Olimpijskim igrama.

Na sastanku je zaključeno da utakmice ne bi trebalo da traju duže od 1 časa i 50 minuta kako bi TV stanice mogle da prave programa od 2 časa, uz podatak da bi trebalo skratiti vrijeme za serviranje i napraviti poboljšanja u korišćenju „video provjere poena“.

FIVB je takođe saopštio da je počeo proces kandidature za organizaciju XII Svjetskog klupskog prvenstva 2016. u konkurenciji odbojkaša.

U ponedeljak i utorak, 1. i 2. februara, u sjedištu FIVB u Lozani održaće se sastanak Takmičarske komisije FIVB.

Naredni sastanak Izvršnog odbora FIVB održaće se u Lozani 12. i 13. aprila, a 14. i 15. aprila je na programu sastanak Administrativnog Borda FIVB.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button