Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Reprezentacija

U januaru Zonske kvalifikacije za U20 Evropska prvenstva

Prvi put u istoriji odigraće se Zonske kvalifikacije za U20 Evropsko prvenstvo 2024, na kojima će Crna Gora učestvovati u obje konkurencije.

Zonska, 1. runda kvalifikacija u konkurenciji odbojkaša odigraće se od 11. do 13. januara u Rumuniji, a mjesto će naknadno biti određeno. Na turniru će, pored Crne Gore, učestvovati i selekcije Rumunije, Turske i Bugarske, a plasman na završni turnir izboriće samo pobjednik.

Plasman na Evropsko prvenstvo iz Zonske, 1. runde kvalifikacija, izboriće pet pobjednika turnira, koji će se odigrati najkasnije do 31. januara 2024. godine. U 2. rundi kvalifikacija iz BVA mogu igrati maksimalno tri reprezentacije, s obzirom da su Srbija i Grčka organizatori prvenstva Evrope u konkurenciji juniora.

Druga runda kvalifikacija će se odigrati od 4. do 7. aprila, a žrijeb će se obaviti u februaru 2024. godine.

U20 Evropsko prvenstvo odbojkaša, igrači do 20 godina (2005. i mlađi), odigraće se u Srbiji i Grčkoj od 26. avgusta do 7. septembra. Polufinalni mečevi, kao i utakmice za medalje odigraće se u Srbiji.

Na prvenstvu će igrati 16 reprezentacija podijeljenih u dvije grupe sa po osam selekcija. Igraće se po jednokružnom bod sistemu, a plasman u polufinale izboriće po dvije prvoplasirane selekcije.

Plasman na Svjetsko prvenstvo 2025. u konkurenciji juniora (do 21 godine, rođeni 2005. i mlađi) izboriće finalisti sa Evropskog prvenstva.

https://www.cev.eu/national-team/age-group-championships/u20w-2024/zonal-1st-round/

U konkurenciji odbojkašica, turnir I runde Zonskih kvalifikacija igra se od 23. do 27. januara u Ankari, u Turskoj. U20 reprezentacija Crne Gore igraće u grupi B sa Srbijom i Grčkom, dok će se u grupi A takmičiti Turska, Rumunija i Kosovo.

Po dvije prvoplasiranje ekipe iz grupa izboriće plasman u polufinale, a samo pobjednik turnira izboriće plasaman u završnici.

Plasman na U20 Evropsko prvenstvo iz Zonske, 1. runde kvalifikacija, izboriće pet pobjednika turnira, koji će se odigrati najkasnije do 31. januara 2024. godine.

U 2. rundi kvalifikacija iz BVA može igrati pet reprezentacija. Turniri će se odigrati od 4. do 7. aprila, a žrijeb će se obaviti u februaru 2024.

U20 Evropsko prvenstvo 2024 u konkurenciji juniorki, igračice do 20 godina (2005. i mlađe), odigraće se u Bugarskoj (mjesto će naknadno biti određeno) i u Dablinu, u Irskoj od 5. do 17. avgusta.

Na prvenstvu će igrati 16 reprezentacija podijeljenih u dvije grupe sa po osam selekcija. Igraće se po jednokružnom bod sistemu, a plasman u polufinale izboriće po dvije prvoplasirane selekcije.

Plasman na U20 Svjetsko prvenstvo 2025 (do 21 godine, rođene 2005. i mlađe) izboriće finalisti prvenstva Evrope.

https://www.cev.eu/national-team/age-group-championships/u20m-2024/zonal-1st-round/

Povezani članci

Back to top button