Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Kvalifikacije za EP (odbojkaši)ReprezentacijaSeniori

Tri nedjelje kakve se mogu poželjeti, uskoro utakmice protiv BiH

Selektor Ivan Joksimović sumira utiske sa priprema seniorske reprezentacije i najavljuje predstojeći ciklus

Sjajna atmosfera sa okupljanja muške seniorske reprezentacije Crne Gore, okarakterisala je i čitav prvi ciklus priprema našeg nacionalnog tima. Igrači u Kolašinu rade punom parom, entuzijazam i volja su na maksimumu, a svemu tome značajno doprinose vrhunski uslovi u dvorani i hotelu “Bjanka”.

Uostalom, selektor Ivan Joksimović je više nego zadovoljan…

“Danas smo završili ciklus od tri nedjelje, u kojima smo odradili veliki dio posla na fizičkom i tehničko-taktičkom planu. Rad je bio dosta obiman i zahtjevan, ali su svi igrači to jako dobro i kvalitetno odradili i jako sam ponosan na njih. Imali su izuzetnu energiju i zajedništvo kada je bilo najteže, tako da moram ja lično, a i mi svi zajedno biti i više nego zadovoljni sa dosadašnjim radom”, kaže selektor Joksimović.

Prema planu i programu priprema, igračima predstoji mnogo zanimljiviji, ali ništa manje značajan period. Posebno interesantno biće 22. i 23. jula (petak i subota), kada će naša reprezentacija odigrati dvije kontrolne utakmice protiv Bosne i Hercegovine…

“Od sljedeće nedjelje kreće i rad sa mnogo odbojkaških situacija, a krajem nedjelje u goste nam dolazi reprezentacija BiH, što će nam biti kontrolne utakmice da vidimo gdje smo trenutno i šta još trebamo da uradimo do prve utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Takođe, jako je važno napomenuti da smo prikupili dosta informacija i videa o Luksemburgu i Portugalu, tako da ćemo od sljedeće nedjelje krenuti u analizu pomenutih protivnika, jer su nam oni glavni konkurenti za prolaz na EP. Smatram da imamo dovoljno vremena da budemo u dobroj formi i da odgovorimo na sve izazove koji nas očekuju u kvalifikacijama”, ističe naš selektor.

Za koji dan naša selekcija, kako je predviđeno, dobiće “svježu krv”, jer joj se priključuju neki od igrača koji su nastupali na Evropskom šampionatu do 22 godine.

“Od srijede nam se priključuju tri mlada reprezentativca sa EP: tehničar Rastko Milenković, korektor Đorđe Jovović i srednji bloker Matija Ćinćur. Želim da napomenem da će sa nama nastaviti rad i srednji bloker Srđan Petrović, koji je svojim odnosom, ponašanjem i treningom zaslužio da nastavi rad sa seniorskom ekipom.”

I za kraj sumiranja onog što je prošlo i onog što predstoji, dolazi nešto najvažnije, a čemu se svaki selektor nada…

Što se povreda tiče, do sada ih nije bilo i nadam se da ih neće biti”, zaključuje Ivan Joksimović.

Povezani članci

Back to top button