Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
FIVBSvjetsko prvenstvo

Svjetsko prvenstvo odbojkaša u Poljskoj i Sloveniji

Ukrajina će zamijeniti Rusiju na listi zemalja učesnika SP, kao najbolje rangirana reprezentacija na FIVB rang listi od zemalja koje se nisu kvalifikovale

Svjetska odbojkaška federacija (FIVB) objavila je danas da će se jubilarno, XX Svjetsko prvenstvo 2022. u konkurenciji odbojkaša odigrati u Poljskoj i Sloveniji.

Saopšteno je i da će Ukrajina zamijeniti Rusiju na listi zemalja učesnika svjetskog prvenstva kao najbolje rangirana reprezentacija na FIVB rang listi od zemalja koje se nisu kvalifikovale.

FIVB je saopštio da postoji mogućnost da se još jedna ili više zemalja iz Evrope pridruži Poljskoj i Sloveniji u organizaciji SP i da će ta informacija naknadno biti objavljena, kao i ostali detalji oko organizacije SP (datumi, sastavi grupa, raspored i satnica utakmica…).

„FIVB je oduševljen što će nacije koje vole odbojku, Poljska i Slovenija, dočekati odbojkašku porodicu ovog ljeta na jednoj od najvećih proslava u našem sportu. Obije zemlje imaju dokazanu evidenciju domaćina FIVB događaja i dobro su opremljene da budu domaćini izuzetnog Svetskog prvenstva za muškarce. Želio bih da izrazim svoju iskrenu zahvalnost svim nacijama koje su izrazile interesovanje da se pojačaju u trenutku kada je to potrebno za odbojku. Za mene je način na koji se odbojkaška porodica okupila u solidarnosti u ovom trenutku bio veoma dirljiv i ponosni smo što smo uspeli da pronađemo tako neverovatno rešenje”, kazao je dr Ari S. Graca predsjednik FIVB.

Povezani članci

Back to top button