Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EKO MINI ODBOJKA

Startovala “EKO mini odbojka”, učestvuje 650 djece!

U prepunoj dvorani O.Š.“Radojica Perović“ počela je četvrta sezone „EKO mini odbojke“, takmičenja za djecu uzrasta 9-12 godina, koje Odbojkaški savez Crne Gore organizuje uz sponzorstvo kompanije Jugopetrol AD, EKO benzinske stanice i podršku Ministarstva sporta i mladih i Sekreterijata za kulturu i sport Podgorice.

Otvaranju su prisustvovali ministar sporta i mladih Crne Gore Nikola Janović, predsjednik Odbojkaškog saveza Crne Gore Cvetko Pajković, marketing menadžer kompanije Jugopetrol AD Sara Ivanović Božović, generalni direktor Direktorata za sport Miloš Lalević, kao i Nemanja Ivanović i Rajko Ćupić ispred Sekreterijata za kulturu i sport Podgorice.

“Izuzetno smo ponosni na činjenicu da se naša muška seniorska reprezentacija plasirala na prvenstvo Evrope, ali barem toliko se dičimo ovom našom zajedničkom akcijom, ja bih rekao pokretom, “EKO mini odbojkom”. Ponovo, četvrti put smo u prilici da započnemo sezonu igre, druženja, pobjeda, ponekad i po koje suze, jer u odbojci nema neriješenog rezultata.

“EKO mini odbojka” je najbrojnije odbojkaško takmičenje u Crnoj Gori. Sigurno je među popularnijim u konkurenciji svih sportova u našoj zemlji. I, iz godine u godinu smo sve brojniji. Sve je više djevojčica i dječaka koji žele da postanu odbojkaši. Ove godine imamo prijavljeno je 56 ekipa i 650 djece”, kazao je na otvaranju Cvetko Pajković, predsjednik Odbojkaškog saveza Crne Gore.

Ministar sporta i mladih Nikola Janović je istakao da mu predstavlja posebno zadovoljstvo što je projekat “EKO mini odbojke” okupio veliki broj djece i ukazao na važnost bavljenja sportom koji može biti od ključnog značaja za jačanje ličnosti i timskog duha kod djece, kao i pripremu za nove životne pobjede.

Kompanija Jugopetrol AD je već treću sezonu zaredom uz Odbojkaški savez Crne Gore i nosi velike zasluge za veliki uspjeh projekta.

“Kao društveno odgovorna kompanija, uvijek nastojimo da doprinesemo zajednici u stvaranju zdrave sredine i boljih uslova za odrastanje novih generacija.

Izuzetno nam je drago što ovo takmičenje ima kontinuitet i svake godine broji sve veći broj djece koja na ovaj način imaju mogućnost da stvaraju zdrave navike, sklapaju nova prijateljstva i razvijaju sportski duh i talenat.

Rekordan broj timova koji učestvuju ove godine govori nam koliko su djeca zavoljela ovaj sport i vjerujemo da su među mladim učesnicima i budući reprezentativci”, kazala je Sara Ivanović Božović, marketing menadžer kompanije Jugopetrol AD.

Ove sezone “EKO mini odbojka” broji rekordan broj učesnika – 56 ekipa iz 19 klubova, odnosno ukupno oko 650 djece! Takmičenje će se igrati nedjeljom u dvorani Gimnazije “Slobodan Škerović”.

U sklopu projekta “CEV Schools Project”, koji Odbojkaški savez Crne Gore realizuje sa Evropskom odbojkaškom Konfederacijom (CEV) i Ministarstvom sporta i mladih, podijeljene su lopte učesnicima “EKO mini odbojke”.

Lopte su klubovima uručili predsjednik OSCG Cvetko Pajković, ministar sporta i mladih Nikola Janović, marketing menadžer Jugopetrola Sara Ivanović Božović i ispred Sekreterijata za kulturu i sport Podgorice Nemanja Ivanović i Rajko Ćupić.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button