Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
CEVReprezentacijaSenioriSlajder

Seniori napredovali za jednu poziciju na CEV rang listi

Odbojkaši Crne Gore su u odličnom debitanskom nastupu u Svjetskoj ligi stigli do finala treće divizije (gdje ih je zaustavio Egipat sa 3:2) i zaradili 28 poena.

Zahvaljujući tome, izabranici Slobodana Boškana su napredovali na rang listi Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) za jedno mjesto, u odnosu na prethodnu listu koja je objavljena u oktobru prošle godine.

Prošle godine je naša reprezentacija bila na diobi 21. mjesta, sa Ukrajinom i Austrijom, a trenutno se nalazi na diobi 20. mjesta sa Bjelorusijom sa ukupno 166 bodova.

Prva je i dalje Rusija (334 boda), dok je Italija (312) sa drugog mjesta pala na peto. Za po jedno mjesto su sada napredovale drugoplasirana, finalist Svjetske lige Srbija (328), novi prvak svijeta, trećeplasirana Poljska (322) i četvrtoplasirana Bugarska (316).

CEV je najnoviju listu objavio po završetku Evropske i Svjetske lige, te Evropskih igara u Bakuu, u koju su uzeti u obzir bodovi sa dva posljednja evropska prvenstva, uključujući i kvalifikacije za ista, ovogodišnje Evropske igre, Svjetska i Evropska liga, te bodovi sa posljednjeg Svjetskog prvenstva 2014. godine (i kvalifikacije) i Olimpijskih igara u Londonu (uz kvalifikacije).

Kako je objašnjeno iz CEV-a, ako jedna reprezentacija nastupa iste godine u Svjetskoj ligi ili na Evropskim igrama i u Evroligi, uzimaju se broj najviše osvojenih bodova na jednom od tih takmičenja, a zemlje koje nastupaju u Svjetskoj ligi i Evropskim igrama moraju unaprijed da odluče i obavijeste CEV sa kojeg takmičenja žele da im se uzimaju u obzir bodovi za CEV rang listu).

Nova rang lista biće objavljena već krajem oktobra, po završetku Evropskog prvenstva, koje se od 9. do 18. oktobra održava u Bugarskoj (Sofija, Varna) i Italiji (Torino, Busto Arsicio).

Top 10 u muškoj konkurenciji

1. Rusija (prethodni plasman 1) 334 boda

2. Srbija (3) 328

3. Poljska (4) 322

4. Bugarska (5) 316

5. Italija (2) 312

6. Njemačka (6) 304

7. Francuska (7) 284

8. Finska (8) 272

9. Slovačka (9) 270

10. Belgija (10) 256

 

Izvor: Vijesti

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button