Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Reprezentacija

Selektor Joksimović objavio spisak za pripreme

Selektor muške seniorske odbojkaške reprezentacije Crne Gore Ivan Joksimović objavio je spisak odbojkaša za pripreme za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2023.

Naši najbolji odbojkaši okupiće se u nedjelju, 26.juna, a nakon odrađenih ljekarskih pregleda u Podgorici, ekipa će otputovati za Kolašin gdje će boraviti na pripremama.

Joksimović je na startu priprema pozvao 14 igrača, dok će se određeni broj mlađih igrača pridružiti seniorskoj reprezentaciji nakon završetka U22 Evropskog prvenstva za mlađe seniore.

Evo šta o spisku reprezentativaca kaže selektor Ivan Joksimović:

“Današnjim spiskom smo odredili jednu grupu igrača koja će početi pripreme 26. juna u Kolašinu. Smatramo da smo ovim spiskom napravili jednu dobru selekciju, naravno uz dodatnu selekciju koja će biti poslije Evropskog prvenstva za mlade igrače. Ono što je jako važno napomenuti je to da ćemo na svakoj poziciji imati jednog iskusnog igrača. Procijenili smo da taj igrač treba da bude lider u ovom procesu koji smo odredili kao podmlađivanje reprezentacije. Na poziciji primača jako je bitno što se pojavilo ime Marka Bojića, smatramo da on može mnogo da doprinese mladim igračima svojim iskustvom i znanjem. Na poziciji tehničara je Rajko Strugar za kojeg smatram da bi trebao da bude lider kad je u pitanju njegova pozicija i da sve to poveže na najbolji mogući način. Iskustvo na korekciji Aleksandra Minića će sigurno mnogo značiti našim mladim korektorima, takođe i na poziciji libera gdje je Nikola Lakčević, i srednjeg blokera gdje je Blažo Milić. Sva ta njihova velika iskustva će u velikoj mjeri doprinijeti da naši mladi igrači uz njih stasaju, da jednostavno formiramo jednu dobru, mladu i radnu grupu koja će u perspektivi donijeti rezultat koji svi iščekujemo, a to je kontinuitet izlazaka na evropska prvenstva – kazao je  selektor Joksimović.

Uz selektora Joksimovića, u stručnom štabu naše selekcije biće i pomoćni treneri Balša Radulović i Miloš Marković, kondicioni trener Vladimir Živanović, statističar Luka Zucović i fizioterapeut Jakša Šestović.

Crna Gora će igrati u grupi D sa selekcijama Portugala, Luksemburga i Islanda.

Naša reprezentacija će kvalifikacione utakmice igrati u Kolašinu i po rasporedu biće domaćini u prva tri kola – prvo će dočekati Luksemburg (3. avgust), zatim Portugal (7. avgust) i na kraju Island (10. avgust), a nakon toga otputovaće na gostovanja – Islandu (14. avgust), Portugalu (17. avgust) i na kraju Luksemburgu (20. avgust).

Plasman na EuroVolley 2023 izboriće sedam pobjednika kvalifikacionih grupa i pet najboljih drugoplasiranih selekcija.

Sve detalje oko kvalifikacija za EuroVolej 2023 za odbojkaše možete pronaći na linku: https://eurovolley.cev.eu/en/2023/men/qualifiers-area/

Spisak seniora za pripreme:

TEHNIČARI:

Rajko Strugar (Rešetlivka, Ukrajina),

PRIMAČI SERVISA:

Marko Bojić (Kiziltepe, Turska)

Slobodan Bojić (Alanja, Turska)

Ivan Zvicer (Nafels, Švajcarska)

Benjamin Hadžisalihović (Budućnost Volej)

Jovan Delić (Halmštad, Švedska)

Stefan Radević (Budućnost Volej)

SREDNJI BLOKERI:

Blažo Milić (Budva)

Luka Babić (Al Ain, Ujedinjeni Arapski Emirati)

Miodrag Jelić (Budva)

Nikola Đurović (Jedinstvo)

KOREKTORI:

Aleksandar Minić (Zalau, Rumunija)

Bojan Strugar (Nafels, Švajcarska)

LIBERO:

Nikola Lakčević (Steaua, Rumunija)

RASPORED UTAKMICA – odbojkaši:

1.kolo: 03.avgust 2022.godine

CRNA GORA – Luksemburg (18:00h, SC Kolašin)

Portugal – Island

2.kolo: 07.avgust 2022.godine

CRNA GORA – Portugal (17:30h, SC Kolašin)

Island – Luksemburg

3.kolo: 10.avgust 2022.godine

CRNA GORA – Island (18:00h, SC Kolašin)

Portugal – Luksemburg

4.kolo: 14.avgust 2022.godine

Island – CRNA GORA (15:00h)

Luksemburg – Portugal

5.kolo: 17.avgust 2022.godine

Portugal – CRNA GORA (21:00h)

Luksemburg – Island

6.kolo: 20.avgust 2022.godine

Luksemburg – CRNA GORA (19:00h)

Island – Portugal

Povezani članci

Back to top button