Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
OSCG

Saopštenje Upravnog odbora OSCG

Upravni odbor Odbojkaškog saveza Crne Gore održao je danas sjednicu, na kojoj je usvojena ostavka selektora muške seniorske odbojkaške reprezentacije Crne Gore Joška Milenkoskog.

Iako je na sjednici Upravnog odbora Odbojkaškog saveza Crne Gore 26. januara 2022. godine Joško Milenkoski jednoglasno izabran za novog selektora muške seniorske reprezentacije Crne Gore, makedonski stručnjak odlučio je da ipak ne vodi naš nacionalni tim. Milenkoski je pismom obavijestio kancelariju OSCG da „nije spreman da bude dio ovog projekta“ i zamolio Savez da „nađe drugo rješenje za poziciju selektora odbojkaške reprezentacije Crne Gore“. Kao razlog za takvu odluku, Milenkoski navodi to što nekoliko iskusnijih igrača nije bilo u mogućnosti da se odazove njegovom pozivu u nacionalni tim.

S obzirom na obaveze koje veoma brzo očekuju našu seniorsku reprezentaciju, prije svega u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a koje se održavaju u avgustu ove godine, OSCG je najblaže rečeno iznenađen potezom Joška Milenkoskog. U svakom slučaju, izbor novog selektora mora se obaviti što prije, kako bi ostalo dovoljno vremena za njegov kontakt sa igračima, program priprema za kvalifikacije i njegovu realizaciju.

Ovom prilikom napominjemo da je mlađa seniorska reprezentacija Crne Gore (U22) nedavno izborila plasman na Evropsko prvenstvo gdje će igrati osam najboljih selekcija Starog kontinenta, što dovoljno govori o kvalitetu momaka koji treba da budu i okosnica seniorske reprezentacije. Većina tih igrača već je boravila na pripremama za seniorska evropska prvenstva, a prilikom nastupa na šampionatima u Holandiji i Češkoj krenulo se sa postepenom smjenom generacija, koja je bila neminovna. Generacija koja je dva puta učestvovala na evropskim prvenstvima stvarana je godinama, a sigurni smo da naši mladi igrači, uz pomoć nekoliko iskusnijih saigrača, imaju potencijal da nastave njihovim putem. Smatramo da upravo zbog toga, rad sa reprezentacijom Crne Gore i učešće u takvom projektu treba da bude čast i privilegija za svakog stručnjaka.

Povezani članci

Back to top button