Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
OSCG

Saopštenje sa 13.sjednice Upravnog odbora OSCG

U Podgorici je danas (utorak) održana 13. sjednica Upravnog odbora Odbojkaškog saveza Crne Gore, na kojoj je najvažnija tačka dnevnog reda bila rasprava o izvještaju selektora muške seniorske reprezentacije Veljka Bašića o nastupu na Evropskom prvenstvu u Češkoj. Pod vođstvom Bašića naši odbojkaši izborili su drugi uzastopni plasman na Evropsko prvenstvo i to kao prvoplasirana ekipa u kvalifikacionoj grupi, ali je nastup na EP u Češkoj završen bez pobjede. Dvije godine ranije, Crna Gora je sa istim selektorom prvi put izborila plasman u evropsku elitu i u Holandiji ostvarila dva trijumfa, a samo zbog jednog seta izmakao nam je plasman u drugi krug.

U svom izvještaju Bašić je naveo da su “uslovi rada, kao i podrška OSCG bili na zavidnom nivou”, te dodao:

“Zbog toga, ipak, smatram, pored svih poteškoća koje smo imali, da rezultat i naročito ponašanje određenih igrača prema radu i grupi je bio razočaravajući. Shodno tome, a držeći se mojih principa, preuzimam odgovornost za neuspjeh na Evropskom prvenstvu 2021, te podnosim ostavku na mjesto selektora muške nacionalne ekipe”, kaže se u izvještaju Veljka Bašića.

Upravni odbor je usvojio ostavku selektora, uz priznanje za rezultate koje je ostvario u četvorogodišnjem mandatu, uključujući i istorijski, debitantski nastup na Evropskom šampionatu i dvije pobjede ostvarene u Holandiji. Upravni odbor je, takođe, istakao sjajne odnose koje je OSCG imao sa Bašićem za sve četiri godine koje je proveo na kormilu crnogorskih odbojkaša.

Upravni odbor OSCG je donio odluku da selektor muške pionirske reprezentacije Darko Prebiračević predvodi selekciju koja će igrati na U17 Evropskom prvenstvu 2023.godine (igrači rođeni 2007.godine i mlađi).

Upravni odbor je usvojio i informaciju o planiranom početku realizacije projekta besplatnih škola odbojke, gdje je već u subotu planiran seminar za nastavnike koji će učestvovati u projektu.

Povezani članci

Back to top button