Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
OSCG

Rudar učestvovao na turniru u Goraždu

Odbojkašice Rudara odigrale su prve pripremne utakmice pred početak sezone i ako se po jutru dan poznaje onda i ove sezone ne bi trebalo da brinemo za budućnost najmasovnijeg ženskog kolektivnog sporta u Pljevljima.

AOK Rudar pobjednik je tradicionalnog ženskog odbojkaškog turnira u Goraždu, nakon što je u finalu pobjedio ekipu Putevi Tredteks iz Prijepolja sa 3:1 u setovima. Treća je bila ekipa Goražda, a četvrta Stakorine iz Čajniča. Ovaj turnir ujedno je i imao i svečarski karakter jer se ove godine obilježava 60 godina od osnivanja odbojkaškog kluba u Goraždu. Rudar je predhodno savladao Stakorinu sa 3:1, a Prijepoljke domaćina sa identičnim rezultatom.

Rudar naredne semice, tačnije od 23. do 28. septembra očekuje još jedna jaka provjera na tradicionalnom 12. Memorijalnom odbojkaškom turniru “Kate Erceg” u Makarskoj. Na turniru učestvuju ekipe iz Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije. Prošle godine Rudar je na ovom turniru bio četvrti.
Inače odbojkašice skoro mjesec treniraju u sali OŠ “Salko Aljković”, a ujedno je u toku upis u odbojkašku školu, koju je pohađalo preko 1.000 djevojčica iz Pljevlja. Ovaj sport za mnoge je bio odskočna daska u sportskoj, ali i u akademskoj karijeri. Jedan broj talentovanih je izgardio zavidnu profesionalnu karijeru, a sa druge strane odbojka je pomogla mnogim djevojkama da besplatno nastave školovanje. Desetak njih je završilo fakultete u SAD. Upravo zbog toga, ali i zbog stručnog rada vlada veliko interesovanje za upis.

 

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button