Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Kvalifikacije za EP (odbojkaši)ReprezentacijaSeniori

Respekt za Portugalce, ali samo je teren mjerilo

Crna Gora u nedjelju od 17.30 časova u Kolašinu igra drugi meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

Prije početka takmičenja u grupi D kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, odbojkaši Portugala bili su veliki favoriti za prvo mjesto, dok se za reprezentaciju Crne Gore predviđala borba sa Luksemburgom za drugu poziciju… Poslije samo jednog kola Portugal je i dalje favorit, Crna Gora je gotovo sigurno druga, ali… Ambicije izabranika Ivana Joksimovića naglo su porasle. S pravom, jer partija koju su pružili protiv Luksemburga i okolnosti u kojima dočekuju Portugal, u nedjelju od 17.30 časova takođe u Kolašinu, daju im za pravo da se nadaju vrlo zanimljivom i neizvesnom susretu. U trenutku kada su rasterećeni imperativa pobjede, u dvorani u kojoj su od prvog dana priprema, te u atmosferi koja će biti još bolja u odnosu na duel sa Luksemburgom, šanse “crvenih” drastično rastu. Da li će to biti dovoljno da se uknjiži neki bod, postaće se i Portugalci, ali jedino merilo biće teren…

“Na osnovu proteklog perioda u Kolašinu, kvaliteta treninga i meča sa Luksemburgom, očekivanja prije utakmice sa Portugalom su velika. U meč ulazimo sa vjerom u sebe i velikom pozitivnom energijom, nadamo se da će nam to donijeti povoljan rezultat. U ovom slučaju minimum dva seta bi bio jako dobar rezultat za nas, međutim, nećemo kalkulisati već idemo na pobjedu. Ekipa Portugala zaslužuje veliki respekt i dolazi kao favorit, a naše prednosti su domaći teren, timski duh i odlična atmosfera. Igrača više tražimo u našoj publici, nadamo se da će Sportski centar u Kolašinu biti popunjen do posljednjeg mjesta”, ističe Jovan Delić, primač servisa naše reprezentacije.

Dobru atmosferu iz meča sa Luksemburgom apostrofiraju svi u taboru reprezentacije. Svi se, takođe, nadaju da će protiv Portugala dvorana biti puna, jer im je podrška publike sjutra najpotrebnija u čitavim kvalifikacijama. Jedan set bio bi zlata vrijedan, dva ili tri bi gotovo sigurno obezbijedila vizu za treći uzastopni nastup Crne Gore na evropskim prvenstvima…

“Očekuje nas rival po mjeri, možda i najznačajnija utakmica u kvalifikacijama, protiv Portugala. Ovaj meč je od velike važnosti, posebno za nas, već u ovom dijelu kvalifikacija mnogo toga može da se odluči. Svaki bod iz ovakvih mečeva je zlata vrijedan, dok bi nas eventualna pobjeda lansirala na vrh i osigurala plasman na Evropsko prvcenstvo. Atmosfera u ekipi pred meč je na najvećem nivou, očekujem da će Kolašinci ispuniti dvoranu do posljednjeg mjesta i biti naša krila u meču sa Portugalom”, zaključuje naš sjajni srednji bloker Blažo Milić.

Povezani članci

Back to top button