Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
GalerijaSenioriSlajderSlikeSvjetska liga

Remi u prvoj provjeri za svjetsku ligu

Seniorska odbojkaška reprezentacija odigrala je šest setova protiv Srbije i dobila tri u prvoj provjeri pred nastup u Svjetskoj ligi.

“Rezltat je bio važan, ali imali smo veliki broj grešaka i na tome moramo da poradimo. U ovom periodu priprema igrači su vrlo opterećni i zato nije ni čudo što smo puno griješili.” – prokomoentarisao je nakon meča selektor Boškan koji je isprobao više postava, dao svima šansu osim Slobodanu Bojiću, Miliću i Vukašinoviću.

Duel smo počeli sa Simom Dabovićem na poziciji tehničara i Milošem Ćulafićem kao korektorom. Primači su bili Božidar Ćuk i Ćaćić, srednji blokeri Ječmenica i Gojko Ćuk, a libero Rašović. U toj postavi odigrali smo prva dva seta nakon kojih je rezultat bio 1:1 (25:23, 19:25). Na startu trećeg dijela meča šansu da organizuje napada naše selekcije dobio je Rajko Strugar, koji je zamijenio Dabovića, a umjesto Božidara Ćuka servis je primao Marko Bojić. Ta je postava dobila treć 25:23, ali je imala problema na početku četvrtog seta kada je Srbija stvorila osjetnu prednost i na kraju poravnala na 2:2, 23:25. U petom setu gosti su bili odmorniji i riješili su taj dio meča 25:20 (uz dogovor dva selektora nije se igralo do 15). Nije to bio kraj za 300 gledalaca u Mediteranskom sportskom centru u Budvi pošto je odigran još jedan, šesti set u kom je Boškan šansu pružio Miniću, Radunoviću, Babiću, Ječmenici i Lakčeviću i taj “produžetak” dobili smo 25:19.

I u reprezentaciji Srbije, koja će tu zemlju predstavljati na Evropskim igrama u Bakuu, svi su dobili šansu. “Dobro smo igrali i ovo je svakako odlična priprema za utakmice koje nas očekuju u Bakuu. Svi su igrači isprobani i dobili su šansu i to je najvažnije pred evropske olimpijske igre.” – smatra Siniša Reljić.

Isti rivali sastaju se za dva dana od 18 časova u Mediteranskom sportskom centru u Budvi.

Statistiku meča možete pogledati ovdje.

Statistiku 6. seta možete pogledati ovdje.

 

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button