Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Liga šampionaSlajdertiker

Rašović: Da zaboravimo na Rešoviju i dobijemo Berlin

Pauzu između maksimalnog poraza u Poljskoj od Rešovije i narednog meča u Ligi šampiona, protiv Berlina (četvrtak), odbojkaši Budvanske rivijere iskoristili su i za petodnevne mini pripreme u slovenačkom Mariboru. Osim treninga, priliku za ispravljanje grešaka iz meča sa vicešampionom Poljske izabranici Slobodana Boškana su imali i u dvomeču sa Kuvajtom, u kojima su Budvani slavili po 3:0.

“Kuvajt se priprema za Arapske igre, pa su za obje ekipe to bile značajne provjere. Zadovoljan sam pristupom tokom utakmica, i načinom kako smo pobijedili, kao i treninzima koje smo odradili tokom boravka u Sloveniji. Poslije ubjedljivo izgubljene utakmice od Rešovije, u Sloveniji sam kao reakciju vidio da su svi igrači svjesni da u Poljskoj nisu pokazali ni blizu onoga što mogu i umiju. Svidjelo mi se što su igrači svjesni da sa mnogo više agresivnosti i emocije treba da ulaze u svaki trening i utakmicu. Samo tako, kao što se vidjelo protiv Kuvajta, možemo spremni da dočekamo Berlin”, rekao je Boškan na današnjoj konferenciji za novinare, koja je održana u prostorijama Odbojkaškog saveza Crne Gore.

Za razliku od Budvana, Berlin je takmičenje u grupi C otvorio pobjedom kod kuće protiv slovenačkog ACH voleja.

“Berlin je izuzetno dobra ekipa, koja već dugo godina igra zajedno i veoma dobro, igrači poznaju jedni druge. Pošto se radi o Ligi šampiona, svi smo svjesni težine našeg zadatka. Protiv Berlina očekujem našu mnogo bolju u odnosu na Rešoviju, protiv koje nismo bili dovoljno spremni da pružimo kvalitetan otpor. Ne mislim da su oni bili prejaki za nas, nego mi iz sebe nismo izvukli maksimum i vidjeli koja je naša realna snaga protiv takvog rivala. Protiv Berlina očekujem da pokažemo ono što smo radili tokom protekla dva mjeseca na pripremama i kontrolnim utakmicama. Ako uspijemo da pokažemo naš kvalitet, mislim da imamo realne šanse da pobijedimo Berlin, ali samo ako u svakom poenu budemo igrali agresivno, ne dajući priliku protivniku da uhvati korak sa nama. Mislim da za to imamo kvalitet, samo to treba da pokažemo. Vjerujem u pobjedu, a očekujem i veliku podršku naše publike”, dodao je Boškan.

Kapiten Vojin Ćaćić ističe da treba što prije zaboraviti na utakmici protiv Rešovije.

“Koliko sam ja u klubu, mislim da je to bio naš najgori meč. Bukvalno ništa nije funkcionisalo u ekipi. Međutim, već smo to zaboravili i okrenuli se novom protivniku, Berlinu, u kojem su se samo dva igrača promijenila u odnosu na prije tri sezone kada smo igrali sa njima. Znamo ih dobro, gledamo video materijal i analiziramo ih. Znamo koje su im slabosti, znamo gdje su jaki. Ako uspijemo da ispoštujemo taktičke zamisli našeg trenera, što nije bilo slučaj u Žešovu, da možemo dobrim servisom, dobrom igrom u bloku i odbrani da tražimo svoju šansu”, rekao je Ćaćić.

I libero Budvana Ivan Rašović je svjestan težine zadatka protiv Berlina.

“Berlin dugi niz godina igra zajedno, uz male promjene u igračkom kadru. To je njihova prednost. Sa druge strane, mi smo dosta promijenili ekipu u odnosu na prošlu sezonu, i možda se to osjetilo u Poljskoj, u nekim prelomnim momentima. Pokušavamo da zaboravimo tu utakmicu, mislim da smo u tome uspjeli. Sigurno da bi nam pobjeda protiv Berlina puno značila, a nakon toga igramo sa najlakšim protivnikom u grupi, ACH volejom, iako i u tom meču treba odigrati mnogo dobro da bismo pobijedili, jer vidim da se stvorila atmosfera da ćemo taj meč lako dobiti. Treba ići korak po korak, protiv Berlina moramo da odigramo što je moguće bolje, da smanjimo broj grešaka koje smo pravili u Poljskoj. Ako u tome uspijemo, mislim da smo svi svjesni da imamo kvalitet da savladamo Berlin. Pozvao bih publiku da dođe u što većem broju, jer mislim da će biti dobra odbojka”, rekao je Rašović.

Izvor: Vijesti

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button