Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BVAU20 (M)

PRVACI BALKANA Vukčević: Vjerovali smo u naš kvalitet, Peruničić: Zlatom krunisali dugogodišnji rad

Muška juniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore napravila je veliki podvig i osvojila zlatnu medalju na Balkanskom prvenstvu u Tirani.

Izabranici selektora Zorana Vukčevića su iza sebe ostavili selekcije Srbije, Grčke, Rumunije, Albanije… Ovo je druga titula prvaka Balkana u muškoj juniorskoj konkurenciji, nakon generacije 89’ koja je 2009.godine u Danilovgradu osvojila zlato.

Odbojkaški savez Crne Gore veoma je ponosan na rezultat koji su napravili naši juniori, posebno imajući u vidu činjenicu da se ovaj rezultat nadovezao na uspjeh muške seniorske reprezentacije, koja će ove godine po prvi put učestvovati na Evropskom prvenstvu. Titula prvaka Balkana u juniorskoj selekciji potvrdila je da muška odbojka u Crnoj Gori ima potencijal i da će kroz uspjeh juniora i nastup seniora na EP i muška odbojkaška baza u  Crnoj Gori biti još veća.

Zoran Vukčević predvodio je ovu selekciju četiri godine i vjerovao je u kvalitet generacije koju je selektirao.

“Radeći dugo u muškoj odbojci imao sam pravu sliku i uvid u sve probleme koje prate ovaj sport u našoj zemlji. Prije svega masovnost u muškoj odbojci a samim tim i kvalitet. U dogovoru sa Savezom selektirao sam prije četiri godine selekciju, ‘99.godište i mlađe i prepoznajući potencijal kod te djece ušli smo u jedan dug proces sa ciljem da se iz ove ekipe izvuče što više igrača koji mogu stići do seniorske selekcije.

Olakšavajuća okolnost u radu sa ovom selekcijom je i ta što su većina igrača članovi OK Budućnosti i sistem rada se nije razlikovao u klubu i reprezentaciji. Naravno ogroman doprinos su dali i igrači iz drugih ekipa, jer su se brzo prilagođavali obavezama koje sam tražio od njih. Prije svega najveća obaveza je bila da igranjem za nacionalnu selekciju uvijek daju 100% svojih mogućnosti. Da je selekcija dobro napravljena vidjelo se poslije prvih okupljanja, jer je vladala dobra atmosfera u ekipi i bili su prava grupa. I prije ovog takmičenja ova selekcije je pružala dobre partije, pogotovo u kadetskom uzrastu, ali je uvijek malo nedostajalo da se umiješamo u borbu za neku od medalja. Vjerujući u kvalitet koji posjedujemo dočekali smo da nam se sav trud i želja koju smo ulagali dođu na naplatu. Od početka priprema imali smo jasan cilj i uz male probleme, koje smo u hodu rješavali, uz podršku Saveza, došli do rezultata koji smo priželjkivali.

Pojedinačno nikog od igrača ne bih izdvajao, jer ponavljam bili su prava ekipa. Sigurno im nije bilo lako u prethodnom periodu raditi sa mnom, jer sam uvijek tražio maksimum i nadam se da su shvatili da jedino tako mogu doći do zacrtanog cilja, a on treba uvijek da bude visok. Takođe sam siguran da će nekolicina iz ove selekcije imati lijepe karijere. Veliko hvala Odbojkaškom savezu Crne Gore što mi je pomogao u ovom projektu od četiri godine, a posebno hvala mom saradniku Balši Raduloviću i tim menadžeru Milošu Jovanoviću.

Nadam se iskreno da će nam ova godina donijeti još dobrih rezultata što će privući i veći broj dječaka da se bave odbojkom”, izjavio je selektor juniora Zoran Vukčević.

“U poslednjoj reprezentativnoj akciji koju je ova generacija imala uspjeli smo da uradimo ono što nam je bio cilj od prvog dana kada smo se okupili. Poslije četiri godine koliko je ova generacija bila zajedno u kojima je bilo svakakvih trenutaka, stavili smo tačku na ovu priču na najbolji mogući način, sa zlatnom medaljom. Želio bih da se zahvalim svojim saigračima na svemu što smo zajedno postigli kao i stručnom štabu koji je tokom ovih godina vjerovao u nas, kada i mi sami nismo i bio naša stalna podrška. Svakako da će nam svima ovo značiti u nastavku naših karijera i nadam se da je ovo samo početak brojnih uspjeha koji će nadolaziti za sve nas”, izjavio je kapiten naše juniorske selekcije Nemanja Peruničić, inače najperspektivniji odbojkaš Crne Gore za 2017.godinu.

Ekipa koja je osvojila zlatnu medalju za Crnu Goru na Balkanskom prvenstvu 2019 u Tirani:

Tehničari: Danilo Dubak (Budućnost Capital Plaza), Marko Joksimović (Budućnost Capital Plaza)

Korektori: Milutin Pavićević (Budućnost Capital Plaza), Đorđe Jovović (Budućnost Capital Plaza)

Primači: Nemanja Peruničić (Budućnost Capital Plaza), Miljan Kastratović (SAD), Stefan Radević (Dunav volley), Benjamin Hadzisalihović (Budućnost Capital Plaza)

Srednji blokeri: Miodrag Jelić (Budućnost Capital Plaza), Dalibor Lečić (Budva), Petar Lečić (Budućnost Capital Plaza)

Libero: Ivan Vlahović (Budućnost Capital Plaza)

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button