Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Evropsko prvenstvo 2021ReprezentacijaSeniori

Pripreme za Evropsko prvenstvo krenule punom parom

Zahvaljujući Opštini Pljevlja, reprezentacija Crne Gore ima apsolutno sve uslove za pripreme u tom gradu, koji se do sada pokazao kao srećan za izazove koje su imali naši odbojkaši

Sjajna atmosfera, velika želja za radom i izuzetna motivacija – sve ono što je Crnoj Gori donijelo prvi plasman na Evropsko prvenstvo, sjajan nastup u Holandiji, a potom i trijumfalni završetak kvalifikacija za predstojeći EuroVolley, našu reprezentaciju krasi i na početku priprema u Pljevljima. Izabranici Veljka Bašića stavili su se na raspolaganje selektoru i njegovom stručnom štabu u nedjelju i ponedjeljak, ostalo je samo još da se priključe juniori koji su osvojili bronzanu medalju na Balkanskom prvenstvu u Prištini i kojima je za srijedu zakazano PCR testiranje kako se ništa ne bi prepustilo slučaju.

Ono što svakako raduje stručni štab i što je selektor Bašić i naglasio, jeste da su svi igrači došli potpuno spremni za najveće napore kojima će biti izloženi na startu priprema, te što su zaliječili povrede koje su neke od njih mučile određeno vrijeme.

Jedan od najiskusnijih u našem timu i učesnik Evropskog prvenstva u Holandiji, Miloš Ćulafić, propustio je kvalifikacije iz tih razloga, ali ističe da je jedva čekao da se reprezentacija ponovo okupi:

Prvi trening, prvog dana rada i – pravac stadion pod Golubinjom. Komande je u toj jutarnjoj sesiji preuzeo profesor Vladimir Živanović, stručnjak za fizičku pripremu. On će imati i najviše posla u toj prvoj fazi, kada igrači “postavljaju bazu” za sve ono što ih čeka kada dođu utakmice…

Selektor Bašić, njegov stručni štab i iskusniji igrači stvorili su atmosferu da se oni mlađi jednostavno moraju uklopiti, a oni su se revanširali sjajnim igrama u kvalifikacijama. Te igre donijele su im i inostrane angažmane, pa je Nemanja Peruničić potpisao za slovenački ACH Volej, Milutin Pavićević će igrati za češku Duklu Liberec, dok je Ivan Zvicer postao član švajcarskog Nafelsa.

Zahvaljujući Opštini Pljevlja, reprezentacija Crne Gore ima apsolutno sve uslove za pripreme u tom gradu, koji se do sada pokazao kao srećan za izazove koje su imali naši odbojkaši. U Pljevljima će naša ekspedicija boraviti do 6. avgusta, a potom dolazi na red glazura forme – od 19. do 21. avgusta Crna Gora će igrati na turniru u Skoplju, a od 22. do 27. avgusta puleni Veljka Bašića imaće sparing treninge i utakmice sa Aluron Virtu Zawiercie, poljskom ekipom koju vodi naš trener Igor Kolaković i njegov pomoćnik Srđan Popović.

Evropski šampionat počinje 1. septembra, kada startuju grupe C i D, dan kasnije počinje takmičenje u grupi A, dok utakmice u grupi B, u kojoj je Crna Gora,  startuju 3. septembra, a igraju se u češkom gradu Ostravi. Rivali našeg tima biće Bugarska (3. septembar, 17.15 časova), Slovenija (4. septembar, 16 časova), Italija (5. septembar, 19 časova), Češka (7. septembar, 19 časova) i Bjelorusija (8. septembar, 19 časova).

Prve četiri reprezentacije iz naše grupe plasiraće se u osminu finala i ukrštaće sa grupom D, u kojoj su Francuska, Njemačka, Hrvatska, Slovačka, Letonija i Estonija. Utakmice osmine finala i četvrtfinala našeg dijela kostura takođe će se igrati u Ostravi. Drugi dio kostura igraće osminu finala i četvrtfinale u poljskom gradu Gdanjsku. Polufinalni mečevi i utakmice za medalje odigraće se takođe u Poljskoj, ali u Katovicama. Finale i meč za treće mjesto na programu su u nedjelju 19. septembra.

Crnogorski odbojkaši će drugi put uzastopno nastupiti na Evropskom prvenstvu, nakon što su debitantski nastup prije dvije godine u Holandiji završili sa dvije pobjede, nad Estonijom i Češkom.

U kvalifikacijama za EuroVolley 2021. održanim u maju, Crna Gora je osvojila prvo mjesto u grupi, ispred Grčke, Azerbejdžana i Gruzije.

Povezani članci

Back to top button