Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
NovostiSeminariSlajder

Preko 60 trenera učestvovalo na licencnom seminaru

U nedelju, 23.septembra održan je seminar za trenere pod okriljem Trenerske organizacije OSCG.

Predavač na seminaru bio je prof. odbojke Goran Nešić, koji je ujedno i selektor ženske odbojkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, a učešće na seminaru uzelo je preko 60 trenera iz svih klubova koji su dio crnogorske odbojkaške scene.

Seminar je obuhvatao tročasovni teorijski dio, gdje su treneri mogli da se još bolje upoznaju sa pedagoškim pristupom i kodeksima ponašanja pri radu sa mlađim uzrasnim kategorijama, kao i dvočasovni praktični dio gdje su mlađe odbojkašice O.K. “Morača” i mlađi odbojkaši O.K. “Budućnost Capital Plaza” demonstrirali vještine iz dijela kordinacije, kao i osnovne tehnike prijema servisa u odbojci.

Teorijski dio:

  1. Pedagoški takt trenera mlađih kategorija u odbojci (kodeks ponašanja učesnika u odbojci)
  2. Metodika učenja sistema (kompozicije) u odbojkaškoj igri

Praktični dio:

  1. Metodika učenja prijema servisa u odbojci
  2. Vježbe za razvoj kordinacije mlađih kategorija u odbojci

Takođe, učešće na seminaru uzela je i sudijska organizacija OSCG, a kao predstavnice svoje izlaganje trenerima iz domena sudijske organizacije imale su Sonja Simonovska, međunarodni odbojkaški sudija i Dragana Vučinić, predsjednica Udruženja odbojkaških sudija Crne Gore.

S obzirom da je seminar bio licencnog karaktera, svi koji su prisustvovali ovom seminaru mogu aplicirati za dobijanje trenerske licence, uz pomoć koje mogu voditi svoje ekipe na takmičarskim mečevima u sezoni 2018/2019.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button