Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
konkursOSCGSlajdertiker

Predstavljen novi vizuelni identitet OSCG

Prošlog petka Odbojkaški savez Crne Gore dobio je novi logo, koji je izabrala tročlana komisija u sastavu Suzana Pajović (predsjednica žirija), Ana Matić (član) i Zoran Avramović (član), pa je tim povodom danas u hotelu Podgorica održana konferencija za novinare na kojoj je prezentiran novi logo, kao i promotivna kampanja za predstojeću Svjetsku ligu.

11036252_439109732923520_9177802370617305433_n

OSCG je u čast debitantskog nastupa Crne Gore u Svjetskoj ligi, raspisao konkurs za izradu novog loga, koji je trajao od 7. do 27. marta. Saopšteno je da OSCG sa novim logom šalje jednostavnu poruku da je 2015. godina – godina odbojke.

Konkurs je održan pod šiframa, a predviđeno je da pobjednik dobije novčanu nagradu od 1,000 eura. Predsjednica žirija Suzana Pajović rekla je da su na javnom konkursu pristigla 23 rada, od kojih su 22 ispunila sve konkursne uslove.

Pobjednik konkursa, čije je idejno autorsko rješenje odabrano jednoglasnom odlukom Komisije je Vladimir Kovač, asistent na beogradskom Arhitentonskom fakultetu.

Kovač

Kovač je kazao da su definisani motivi lopte i orla sjedinjeni u snažnoj kružnoj formi, gdje istovremeno orao sa svojim krilom gradi i opisuje strukturu odbojkaške lopte, odnosno ona postaje generator i pokretačka snaga orla.

“Boje koje su korišćene za znak, zagasito crvena i žuta, imaju analogiju sa bojama državne zastave čime se dodatno naglašava karakter i misija Saveza kao značajne nacionalne institucije”, kazao je Kovač. On je istakao da se stilizacijom i inkorporiranjem motiva orla sugeriše snaga i autoritet OSCG i prepoznaje njegov pobjednički mentalitet.

Iako je odluka o pobjedničkom radu donijeta jednoglasno predsjednica žirija Suzana Pajović je kazala da je nije bilo lako u odabiru i da je bilo dobrih rješenja, ali da je Kovačev rad bio najbolji.

“Odabrani znak je na najbolji način simbolizovao energičnu i dinamičnu odbojkašku igru istovremeno objedinjujući elemente crnogorskog naconalnog identiteta i odbojke kao sporta”, kazala je Pajović.

Kovač je na kraju svog izlaganja posebno pohvalio profesionalnost u radu Odbojkaškog saveza Crne Gore i istakao da mu je izuzetno drago što je u odabiru za najbolje rješenje angažovan tim sastavljen od eksperata iz oblasti likovne umjetnosti.

Predsjednik OSCG Cvetko Pajković kazao je da je novi znak u skladu sa motom “Sa novim logom u nove pobjede”.

Član marketing tima OSCG Boris Sekulić kazao je da je Savez u susret najznačajnijem odbojkaškom takmičenju koji će se održati u Crnoj Gori pripremio set promotivnih aktivnosti kako bi na što bolji način motivisao i inspirisao omladinu da podrži crnogorsku odbojkašku reprezentaciju.

“Centralna promocija biće održana na Trgu Republike, 9, 10. i 11. juna. Predviđen je bogat program u kojem će odbojka biti predstavljena kao ono što jeste, jedan od najljepših timskih sportova. Sva tri dana od 17 do 19 sati biće održane promocije odojkaških škola, od 19 do 20 planiran je čas odbojke za djecu, dok će od 20 do 21 sat biti odigrane revijalne utakmice u kojima će tokom tri dana rivali biti stari asovi i novinari, treneri i sudije, kao i ambasadori i političari”, rekao je Sekulić.

On je istakao da su planirane i promotivne kampanje na fakultetima i srednjim školama i navijačko takmičenje srednjih i osnovnih škola.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button