Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
OSCG

Prebiračević: U subotu počinjemo veliki projekat čiji je cilj EP 2023. u Podgorici

Izuzetno značajan ciklus rada jedne od selekcija koja bi trebalo da predstavlja budućnost crnogorske odbojke, startuje u subotu, 18 decembra. Toga dana, naime, selektor U-16 selekcije Darko Prebiračević počeće sa testiranjem kandidata, a sve u sklopu priprema koje za cilj imaju dobar nastup na Evropskom prvenstvu 2023, čiju je organizaciju nedavno dobila upravo naša zemlja.

“Testiranjem u subotu započinjemo jedan veliki projekat koji kao primarni cilj ima Evropsko prvenstvo 2023. godine u Podgorici. Generacija igrača koju će obuhvatiti ovaj program je na neki način i budućnost naše muške odbojke i velika je privilegija što ćemo imati mogućnost da već na početku nastupimo na velikom takmičenju kao što je Evropsko prvenstvo. Zahvaljujući OSCG, koji je i zaslužan za dobijanje domaćinstva, dobili smo apsolutnu podršku, pa će uslovi za sprovođenje ovog skoro dvogodišnjeg ciklusa biti najbolji do sada”, kaže Darko Prebiračević.

Prebiračević je, u dogovoru sa klubovima, na testiranje pozvao bukvalno sve iole talentovane dječake, ali šansi za dokazivanje i priključivanje biće još dosta. Biće to i prilika da se u bliskoj budućnosti vide prvi rezultati projekta “Besplatna škola odbojke”, koji je 1. novembra pokrenuo Odbojkaški savez Crne Gore.

“Na testiranju će se pojaviti svi dječaci koje su klubovi kandidovali za reprezentaciju, a biće zastupljenje i škole odbojke koje rade u okviru projekta “Besplatna škola odbojke” koju je OSCG skoro pokrenuo. Testiranje će sprovesti tim vrhunskih stručnjaka i ono će biti prvo u nizu testiranja koje će nam pomoći da što preciznije pratimo i unapređujemo razvoj svakog igrača. Oformili smo odličan stručni štab koji će u sastavu, pored trenera odbojke i kondicionih trenera, imati stručnjake koji će se baviti sportskom psihologijom, razvijanjem sportskog i timskog duha, kao i nutricionistu koji će mlade igrače edukovati u smislu zdravog života i ishrane”, ističe Prebiračević.

Plan je da kandidati za reprezentaciju što više vremena provode zajedno…

“U planu su što češća okupljanja, kontinuirano praćenje svakog igrača kroz rad u klubovima i organizacija takmičenja na nivou Crne Gore koja će igračima omogućiti što veći broj utakmica i sticanje iskustva za nastup na prvenstvu.”

Upravo riječi selektora govore sa koliko je ozbiljnosti OSCG krenuo u formiranje i rad sa tom selekcijom…

“Još jednom želim da se zahvalim OSCG na apsolutnoj podršci i stvaranju odličnih uslova za rad i nadam se da ćemo na kraju stvoriti jednu selekciju koja će imati zapažen nastup na Evropskom prvenstvu, a samim tim stvoriti dobar osnov da ti igrači budu i bitni činioci seniorske ekipe”, zaključuje Darko Prebiračević.

Povezani članci

Back to top button