Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ReprezentacijaU17 (M)U17 Evropsko prvenstvo 2023 (M)

Poznati svi učesnici U17 Evropskog prvenstva u Podgorici

Žrijeb će se održati u srijedu u 11 časova

Završena je druga runda kvalifikacija za U17 Evropsko prvenstvo za odbojkaše, nakon koje je poznato preostalih 11 učesnika koji će se od 19. do 30. jula u Podgorici boriti za naslov prvaka Evrope u konkurenciji odbojkaša do 17 godina.

Plasman na U17 Evropsko prvenstvo, nakon druge runde kvalifikacija, ostvarile su prvoplasirane selekcije Turske i Finske iz grupe A, Austrije i Srbije iz grupe B, Španije i Belgije iz grupe C, Francuske i Estonije iz grupe D i Grčke i Holandije iz grupe E, dok je Češka ostvarila pravo na učešće kao najbolja trećeplasirana ekipa iz svih grupa.

Ranije, pored Crne Gore, koja je učešće na U17 Evropsko prvenstvo obezbijedila zahvaljujući tome što je Odbojkaški savez Crne Gore domaćin prvenstva, plasman na EP su nakon zonskih kvalifikacija izborile selekcije Bugarske (BVA), Poljske (EEVZA), Slovenije (MEVZA) i Italije (WEVZA).

Žrijeb za U17 Evropsko prvenstvo 2023 za odbojkaše održaće se online u srijedu, 26. aprila u 11 časova u Luksemburgu, sjedištu CEV-a

U17 Evropsko prvenstvo za odbojkaše održaće se 19-30. jula u Podgorici u organizaciji Odbojkaškog saveza Crne Gore, na kojem će učestvovati 16 reprezentacija.

UČESNICI U17M EVROPSKOG PRVENSTVA U PODGORICI:

 1. CRNA GORA
 2. ITALIJA
 3. POLJSKA
 4. BUGARSKA
 5. SLOVENIJA
 6. TURSKA
 7. FINSKA
 8. AUSTRIJA
 9. SRBIJA
 10. ŠPANIJA
 11. BELGIJA
 12. FRANCUSKA
 13. ESTONIJA
 14. GRČKA
 15. HOLANDIJA
 16. ČEŠKA

Povezani članci

Back to top button