Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
CEV

Povećanje broja reprezentacija na završnim turnirima?

Evropska odbojkaška konfederacija, CEV, saopštila je da je počela diskusiju o novim idejama i planovima za promjenu sistema takmičenja na Prvenstvima Evrope. U sjedištu CEV u Luksemburgu održan je sastanak Radne grupe, kojim su predsjedavali Andre Mejer iz Luksemburga, predsjednik CEV i Aleksandar Boričić, prvi potpredsjednik CEV.

Istočno – evropska zonska asocijacija (EEVZA) podnijela je zahtjev za povećanje broja reprezentacija na završnim turnirima Prvenstava Evrope.

U seniorskoj konkurenciji, do 2007. na EP igralo je po 12 selekcija, a od 2009. po 16 reprezentacija.

Formiranje Radne grupe je uslijedilo sa ciljem da se pronađu najbolje opcije za dalji razvoj odbojke u Evropi. Predmet rasprave bio je, ne samo broj ekipa za završnim turnirima, već i sistem kvalifikacija za Prvenstva Evrope, kao i uticaj promjene sistema i broja učesnika na organizaciju samog takmičenja i organizacione aspekte domaćina Prvenstva.

Moguće promjene bi stupile na snagu, posle odobrenja Administrativnog Borda CEV, od Prvenstava Evrope 2019, s tim da su one moguće i na EP 2017, koje će se odigrati u Azerbejdžanu i Gruziji (seniorke), odnosno Poljskoj (seniori), uz saglasnost domaćina EP.

Zadatak da procijeni kvalitet predloga i mogućnost promjena dobila je Sportsko – organizaciona komisija CEV, koja će razmatrati i tehničku izvodljivost novih ideja.

Naredni sastanak Radne grupe održaće se na ljeto, kada će se razmatrati predlozi Sportsko – organizacione komisije CEV.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button