Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Kvalifikacije za EP (odbojkaši)ReprezentacijaSenioriSlike

Portugal ide na EP, Crna Gora traži vizu u Luksemburgu

Crna Gora će vizu za treći uzastopni nastup na evropskom prvenstvu tražiti u posljednjem kolu u Luksemburgu, nakon što je večeras poražena u Portugalu rezultatom 3:0 (27:25, 25:15, 25:12).

Prvo mjesto u grupi D osigurao je Portugal, a time i direktan plasman na EP. Domaćin je opravdao ulogu favorita, dok su naši igrači bili bliži osvajanju prvog seta, a kako u tome nisu uspjeli iako su imali dvije set lopte, čini se da su mislima već bili u Luksemburgu.

Pobjeda u posljednjem kolu, nad ekipom koju su lako i ubjedljivo savladali u Kolašinu, najvjerovatnije bi izabranicima Ivana Joksimovića donijela plasman na EuroVolley…

Za Crnu Goru je u gradiću Santo Tirso, predgrađu Portugala, počela postava: tehničar Rajko Strugar, korektor Aleksandar Minić, primači servisa Marko Bojić i Ivan Zvicer, srednji blokeri Blažo Milić i Luka Babić, te libero Nikola Lakčević. Gotovo tokom čitavog prvog seta vodila se izjednačena borba, da bi naša ekipa povela 22:20, sjajnim plasiranim smečom Ivana Zvicera. Portugal je preokrenuo na 23:22, ali je Crna Gora prva stigla do set lopte, pri rezultatu 24:23. Nije iskoristila ni nju, ni drugu pri rezultatu 25:24, ali Portugal jeste njihovu prvu i dobio set sa 27:25.

U drugom setu Portugal je poveo 4:0, naša selekcija smanjila na 4:2, pa Portugal opet došao do četiri poena viška – 6:2. Crna Gora je smanjila na 6:3 i stala… Portugal je osvojio sedam uzastopnih poena, poveo 13:3 i tako prelomio i taj set, ali i meč. Uzalud su bili tajmauti našeg selektora Ivana Joksimovića, te promjena na poziciji korektora, na kojoj je Bojan Strugar zamijenio kapitena Aleksandra Minića. Povratka nije bilo, pa je Portugal taj dio igre dobio rezultatom 25:15.

Priča se nije promijenila ni u trećem setu. Minić se vratio u postavu, a Crna Gora je odolijevala samo do rezultata 6:5 za domaćina. Nakon toga Portugal je osvojio pez vezanih poena i poslije toga samo povećavao razliku. Naši igrači nisu imali snage za povratak, a set je završen rezultatom 25:12 za domaće…

Portugal – Crna Gora 3:0

(27:25, 25:15, 25:12)

Santo Tirso – Sportski centar. Gledalaca: 1.600. Sudije:  Kovar (Češka) i Akdemir (Turska).

Portugal: Sinfronio 4, Pereira (libero), Oliveira, Cvetičanin 10, Markes, Fereira 21, Kasas (libero), Da Silva 2, Neves, B. Kunja, Martins 12, M. Kunja 6, Andrade, Santos.

Crna Gora: Minić 7, Ćinćur, Babić 1, Zvicer 10, R. Strugar, Hadžisalihović, Milenković, Lakčević (libero), M. Bojić 10, S. Bojić 1, Milić 4, B. Strugar 2, Jovović, Radević (libero).

Povezani članci

Back to top button