Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Evropska liga 2014GalerijaSenioriSlajderSliketiker

Poraz od Rumunije u prvoj utakmici

Odbojkaši Crne Gore izgubili su večeras u prvoj utakmici trećeg kola od Rumunije rezultatom 3:1 (20:25, 25:20, 25:21, 25:18).

Naša reprezentacija je utakmicu počela u postavi: Dabović, Ćulafić, Ćaćić, Medenica, G. Ćuk, Ječmenica i libero Lakčević.

Bolji početak Rumunije, koja je na prvom tehničkom tajm autu imala prednost 8:4. Sa par dobrih blokova, Crna Gora je prvo smanjila na 11:9, a potom i izjednačila rezultat na 13:13. Nakon greške Barte, Crna Gora je prvi put povela 14:15, a asem Medenice naši odbojkaši su imali prednost na drugom tehničkom tajm autu (14:16). Nakon fenomenalne odbrane Gojka Ćuka, Simo Dabović je poentirao blokom za vođstvo Crne Gore 16:19. Naša reprezentacija je sjajno blokirala u ovom setu, a nakon bloka Ćuka, selektor Rumunije je zatražio tajm aut (19:22). Bala je nakon tajm auta loptu poslao u aut za najveću prednost naše reprezentacije u ovom setu (19:23). Novim blokom Ćuka, naši odbojkaši su osvojili prvi set (20:25).

Na prvom tehničkom tajm autu u drugom setu Rumunija je imala prednost (8:5). Rumunija je uvećala prednost (10:5), a pri rezultatu 12:6 za domaćina, Boškan je tražio prvi tajm aut u ovom setu. Rajko Strugar je ušao u igru umjesto Dabovića, međutim na drugi tehnički tajm aut naši reprezentativci su otišli sa zaostatkom od tri poena (16:13). Selektor Boškan je u ovom setu promijenio skoro kompletnu postavu (u igru ušli i Vukašinović i Babić), međutim to nije dalo rezultata, jer je Rumunija izjednačila na 1:1 (25:20).

Treći set Crna Gora je počela sa Strugarom kao tehničarem i Babićem umjesto Ječmenice. Nakon pet uzastopnih servis grešaka sa jedne i druge strane, i nakon bloka Rumuna, na prvom tehničkom tajm aut je bio rezultat 8:7 u korist našeg protivnika. Blokom Babića Crna Gora je prešla u vođstvo (8:9). Crna Gora je imala prednost 12:14, međutim nakon par grešaka Rumunija je povela 15:14. Ipak, dobrim servisom Gojka Ćuka, naša selekcija je otišla na drugi tehnički tajm aut sa prednošću od jednog poena (15:16). Ćuk je i nakon tehničkog tajm auta nastavio sa dobrim servisima, pa je ubrzo bilo 15:18 za našu reprezentaciju, pa je selektor Rumunije Pasku bio primoran da traži tajm aut. Rumunija je poboljšala igru u završnici seta i uspjela da izjednači rezultat (20:20), pa je Boškan tražio tajm aut. Poenom Borote iz napada i blokom korektora Mateja, Rumunija je došla do prednosti (23:21). Nakon greške iz prijema Medenice, Rumuni su imali tri set lopte, a drugu je iskoristio Bala (25:22).

Na prvom tehničkom tajm autu Rumunija je imala prednost 8:5. Boškan je pri rezultatu 14:9 u igru vratio tehničara Dabovića i zatražio tajm aut. Boškan je promijenio i korektore – u igru je ušao Aleksandar Minić umjesto Miloša Ćulafića. Međutim, naša selekcija je nastavila sa lošom igrom u ovom setu, pa je ubrzo rezultat na drugom tehničkom tajm autu bio 16:11 u korist Rumunije. Pri rezultatu 19:12 na servis je došao Simo Dabović, a naša selekcija je osvojila 4 uzastopna poena (19:16). To je bilo sve od naše reprezentacije u ovom setu, jer je Rumunija ubrzo uvećala prednost i privela set kraju (25:18).

Slobodan Boškan: “Ovo je bila veoma teška utakmica za nas. Tokom cijelog meča nismo uspjeli da dođemo do svog ritma. Nakon što nismo uspjeli da dobijemo treći set, u kojem smo na početku imali lijepu prednost, došlo je do psihičkog pada, koji je rezultirao i slabijom igrom u četvrtom setu. Rumuni su ovu utakmicu dobili na iskustvo, dok smo mi pružili jednu od slabijih partija.”

Vojin Ćaćić: “Odigrali smo slabo na prijemu i pravili mnogo grešaka na servisu. Očekujem da ćemo odigrati mnogo bolje sjutra.”

Rumunija – CRNA GORA 3:1  (20:25, 25:20, 25:21, 25:18)

Dvorana: Polivalenta u Krajovi. Sudije: Gradinski (Srbija) i Vinalijev (Bugarska).

Statistiku sa meča pogledajte ovdje.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button