Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
GalerijaSenioriSlajderSlikeSvjetska ligatiker

Počela operacija “Svjetska liga”!

Muška odbojkaška selekcija počela je operaciju „Svjetska liga“. Za premijerni nastup u elitnom planetarnom takmičenju izabranici Slobodana Boškana imaju tačno mjesec za pripremu, dovoljno, kaže selektor da se bude na maksimalnom nivou.

„Vjerujem da ćemo vrijeme iskoristiti na pravi način da se spremimo za prvi turnir koji se igra u Podgorici. Odbojkaši su imali dvije sedmice odmora tokom kojih su radili po individualnom programu koji smo odredili, tako da ćemo već od ponedjeljka krenuti sa intezivnim radom.“ – kazao je selektor Boškan novinarima u bečićkom hoteli „Belvi“.

Kapiten Ćaćić, selektor Boškan i predsjednik OSCG Pajković na press-u
Kapiten Ćaćić, selektor Boškan i predsjednik OSCG Pajković na press-u

Vojin Ćaćić i drugovi su pobjedom u Evropskoj ligi prošlog ljeta napravili podvig i izborili premijerni nastup u mnogo jačem takmičenju. Uzbuđenje je sada i veće, a vjere u uspjeh ne fali.

„Sigurno da smo bili nestrpljivi da se okupimo, uželjeli smo se selekcije i zajedničkih igara. Prošle godine u Evropskoj ligi bilo je napornije i duže, sada nakon čitave sezone u našim klubovima jedva smo dočekali da se ponovo skupimo. Ako budemo tim, ako budemo disali kao jedan nema razloga da rezultat izostane. Sigurno da ćemo dati maksimum.“ – poručio je Ćaćić.

Naši odbojkaši će igrati u grupi sa Turskom, Tunisom i Portorikom. Boškan je podsjetio koliko su kvalitetne te selekcije.

„Tunis i Portoriko su učesnici posljednjeg Svjetskog prvenstva u Poljskoj, a Turska je prošle godine igrala finale treće divizije Svjetske lige gdje je tek u petom setu poražena od Kube. Mi još ne znamo na kom smo nivou u odnosu na te selekcije, ali cilj je da i naredne godine igramo ovo takmičenje.“ – kaže Boškan.

Predsjednik Cvetko Pajković i selektor Slobodan Boškan, zajedno sa stručnim štabom održali sastanak sa igračima
Predsjednik Cvetko Pajković i selektor Slobodan Boškan, zajedno sa stručnim štabom održali sastanak sa igračima

Predsjednik odbojkaškog saveza Cvetko Pajković, Svjetsku ligu vidi i kao šansu za promociju odbojke kao sporta i povratak gledalaca u dvorane.

„Želja nam je da ovo takmičenje iskoristimo kako bi se popularisali odbojku što je moguće više i kako bi što više mladih počelo da trenira, zato smo i osmislili niz aktivnosti kojima ćemo promovisati turnir koji se igra u Podgorici, jer ćemo imati šansu uživo da gledamo jedno ovako veliko takmičenje.“ – kazao je Pajković.

Tokom priprema naši će odigrati i nekoliko prijateljskih utakmica sa selekcijama Srbije i Francuske. Biće to ekipe koje će predstavljati te zemlje na prvim Evropskim igrama, organizator je azerbejdžanski Baku. Boškan vjeruje da će to biti prave provjere sa vrlo kvalitetnim sastavima.

Prvi dio priprema Crnogorci će odraditi u Budvi, a od drugog juna baza će biti Podgorica. Prvi turnir igra se u Podgorici od 12. do 14. juna. Domaćin drugog turnira je Turska.

Tekst: Veliša Jovanović

Foto: OSCG

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button