Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ReprezentacijaU15 (Ž)U16 (M)

Pioniri i pionirke četvrti na majskom turniru

Muška i ženska pionirska reprezentacija Crne Gore, izabranici Miljana Boškovića i izabranice Petra Kokovića, završili su na 4. mjestu učešće na 59. “Trofeju Beograda”, majskom turniru.

Naši najmlađi odbojkaši dobro su se predstavili na majskom turniru, gdje su odigrali ukupno pet utakmica i upisali tri pobjede. Pioniri se na “Trofeju Beograda” takmiče drugu godinu zaredom, a na ovogodišnjem izdanju pokazali su veliki napredak. Iako su ponovo bili jedna od najmlađih ekipa, mlade nade crnogorske odbojke pokazale su da mogu da igraju sa veoma kvalitetnim ekipama, što je veliki iskorak, jer će ova selekcija i naredne godine učestvovati na ovom takmičenju.

Tri uzastopna trijumfa protiv Zrenjanina, Topole i Beograda, odvela su naše pionire u polufinale kao prvoplasiranu ekipu grupe A. Snage je falilo u poslednja dva susreta, u neizvjesnom polufinalu od slovenačke ekipe Mislinje, kao i u utakmici za 3. mjesto protiv Topole, u kojima su naši momci pretpjeli poraze.

“Jako kvalitetan turnir, djeca su pokazala da vrijede i da treba da se posvetimo radu sa njima. Prvog dana ostvarili smo dvije pobjede, pokazali smo svoj maksimum u drugom danu, malo su nam fizikalije oslabile. Poslednjeg dana na završnici nismo imali snage da “izvučemo utakmicu” do kraja. Jedna velika pohvala za ove mlade momke i ostaje nam da radimo sa njima i sledeće godine, da se što bolje spremimo i u što boljem izdanju dođemo”, kazao je selektor pionira Miljan Bošković.

Za naše najmlađe odbojkašice, ovo je bilo prvo okupljanje i prva akcija. Pionirke su, takođe, odigrale pet utakmica, ostvarile dvije pobjede i turnir završile kao četvrtoplasirana ekipa. Slavile su protiv Skoplja i Novog Sada u četvrtfinalu, a poražene su od Beograda u grupnoj fazi i Čačka u utakmici za 3. mjesto. Lina Milivojević i saigračice iz utakmice u utakmicu igrale su sve bolje, najbolju partiju pružile su u meču za treće mjesto protiv Čačka, koji je slavio u trećem setu na razliku 18:16. Učešće na ovom turniru pokazalo je da se radi o jednoj veoma talentovanoj generaciji, a takođe je pokazalo na čemu treba da se radi u narednom periodu.

“Moram reći da sam itekako zadovoljan ovom akcijom, prije svega, radom djevojaka na pripremama u Podgorici, pa onda i odnosom prema turniru u Beogradu. Kako su proticale utakmice, rasli smo iz meča u meč i ozbiljnim ekipama smo pružili jak otpor, pojedine smo i dobili. Ono što želim jeste da nastavimo ovako i da već kroz sledeću akciju još više sazrijevamo. Mogu reći da nam je ova akcija izuzetno značila, pogotovo za ljeto, gdje smo imali čak šest nosilaca u igri. Jako će nam značiti i biće nam dosta olakšan posao”, kazao je selektor pionirki Petar Koković.

Nastupom na ovom turniru ova generacija je pokazala veliki potencijal i talenat.

Na prvomajskom turniru, koji se igrao tri dana, učestvovalo je 40 ekipa u svim konkurencijama.

Povezani članci

Back to top button