Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
OSCGSlajder

Pajković: Reprezentacija je svetinja, a pojedincima je važniji lični interes

Luka Šuljagić, Aleksandar Milivojević, Marko Bojić, Ivan Rašović, Rade Papović… Nikad duži spisak igrača koji su privremeno ili trajno otkazali nastup u odbojkaškoj reprezentaciji, kao što je to slučaj ove godine, uoči kvalifikacija za Evropsko prvenstvo ili Evroligu. To bi bio problem i za veće odbojkaške sredine, kamoli za Crnu Goru.

“Ovaj trend neodazivanja reprezentaciji svakako predstavlja problem. Imamo mali broj igrača, svi su nam jako bitni, i svako odustajanje jeste problem. Smatram da u tim neodazivanjima preovladavaju lični interesi u odnosu na reprezentativne. Reprezentacija treba da predstavlja čast i obavezu, motiv za igranje u nacionalnom dresu treba da je uvijek iznad ličnih, klupskih i svih drugih osjećanja. Taj se sistem vrijednosti danas potpuno okrenuo naopako”, kaže Cvetko Pajković, predsjednik OSCG.

Prvi čovjek OSCG ističe da “sistem treba da funkcioniše tako da Savez treba da ima obavezu da stvori što bolje uslove za rad, za pripreme i nastup selekcija, a igrači trebaju da imaju obaveze prema reprezentaciji i prema Savezu”.

“Mi ćemo, zaista, u narednom periodu insistirati na ovakvom sistemu odnosa, nadam se da će se vidjeti rezultati svega toga. Svi zajedno treba da smo na istom kursu i svi zajedno damo doprinos”, dodao je Pajković.

Pajković je naveo primjer Hrvatske, rivala Crne Gore u nedavnim kvalifikacijama za EP.

cvetko pajkovic

A001“Oni su uspjeli da na okupu imaju najboljeg igrača, Igora Omrčena, svjetski priznato ime, koji je u reprezentaciji igrao sa neafirmisanim igračima. Kao takvi, Hrvati su izborili plasman na EP. Sa druge strane, mi stvarno ne želimo da zavisimo od jednog igrača. Želimo da stvaramo igrače, stvarno mislim da smo kroz prošlogodišnju Evroligu i ovogodišnje kvalifikacije dobili nove igrače, Božidara i Gojka Ćuka, Ječmenicu, u ovim kvalifikacijama se vratio Dabović. Isto tako želimo da kroz predstojeću Evroligu stvorimo nove igrače, Babića, Vukašinovića, Lakčević, itd..”, ističe Pajković.

Na pitanje da li je problem, možda, i u OSCG, zbog čega igrači sve češće izražavaju nezadovoljstvo, i otkazuju učešće u reprezentaciji, Pajković kaže da krivicu ne vidi u Savezu.

“Obavio sam razgovor sa dosta igrača. Izuzev ličnih, nisam vidio druge razloge, a to je aktuelno posebno prošle i ove godine. Pošto ne vidim druge razloge, smatram da se promijenio sistem vrijednosti. Na prvo mjesto se danas postavljaju lični razlozi u odnosu na nekadašnju čast i obavezu igranja za reprezentaciju. Smatram da stari sistem mora da postoji i dalje. Igrači u reprezentaciji predstavljaju ne samo sebe, već i svoje porodice, gradove ali prije svega državu za koju igraju. Reprezentacija treba da bude svetinja”, zaključio je Pajković.

Izvor: Vijesti

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button