Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
OSCG

OSCG potpisao ugovore sa stipendistima

Odbojkaški savez Crne Gore potpisao je danas ugovore o stipendiranju sa Matijom Ćinćurom i Tijanom Tvrdišić, najperspektivnijim odbojkašem i odbojkašicom za 2019.godinu.

Ugovore sa Ćinćur i Tvrdišić u ime OSCG potpisao je predsjednik Cvetko Pajković, na osnovu kojeg će oni do kraja 2020.godine primati 200 eura mjesečno.

“Zahvaljujući Ministarstvu sporta i mladih, nakon Konkursa o sufinansiranju, opet smo u prilici da potpišemo Ugovor o stipendiranju  najperspektivnijih odbojkaša i odbojkašice. Ovim putem izražavamo stvarno jedno veliko zadovoljstvo što smo u prilici da najperspektivnijim omogućimo dodatna sredstva za njihovo školovanje, što će sigurno biti motiv više za njih da u odbojci napreduju da budu svake godine sve bolji i da ih sjutra imamo kao potencijalne i buduće seoniorske reprezentativce i reprezentativke, a s druge strane mislimo da je to izuzetno jedan dobar motiv za sve mlade odbojkaše i odbojkašice da daju svoj maksimum u svojim uzrastima kako bi se kroz izbor najperspektivnijih i oni izborili za neku svoju poziciju, da i u budućnosti mogu da računaju na ovaj prihod” izjavio je Cvetko Pajković, predsjednik OSCG.

OSCG je stipendije obezbijedio zahvaljujući sredstvima dobijenim na Konkursu za sufinansiranje programa sportskih organizacija od strane Ministarstva sporta i mladih.

Matija Ćinćur je odbojkaš Budućnost volley Bemax  (rođen 2003.god), a u prethodnoj sezoni bio je dio pionirske reprezentacije Crne Gore, a standardni je član seniorske ekipe Budućnost volley Bemax.

“Dodjela za najperspektivnijeg odbojkaša kao i sad potpisivanje stipendijskog ugovora nije samo velika čast već i velika odgovornost. Svjestan sam da sam tek na početku karijere i da tek veliko predstoji ispred mene. Ovu priliku bih iskoristio da se zahvalim Odbojkaškom savezu, kao i nadležnom Ministarstvu što ova nagrada uopšte i postoji. Takođe, zahvalio bih se i ljudima iz kluba, trenerima i saigračima, jer bez njihove pomoći i truda sigurno ne bih bio ovdje i ne bih napredovao. Na meni je da u narednom periodu, svojim radom, trudom i zalaganjem opravdam ulogu koju sam dobio” izjavio je Matija Ćinćur.

Tijana Tvrdišić je odbojkašica kluba Luka Bar, (rođena 2002.god), a u prethodnoj sezoni bila je dio juniorske i kadetske reprezentacije Crne Gore, kao i seniorske sa kojom je osvojila zlatnu medalju na Igrama malih Zemalja Evrope. Takođe, Tijana je član prvog tima Luke Bar.

“Htjela bih da se zahvalim prvenstveno svom klubu Luci Bar sa kojom imam izuzetne uslove za rad, zatim Odbojkaškom savezu Crne Gore koji su mi dodijelili ovo priznanje. Takođe, zahvalna i Ministarstvu sporta na koji je obezbijedio ovu stipendiju. Ovo će mi biti podstrek za dalji rad i napredak i potrudiću se da opravdam sva očekivanja”, kazala je Tijana Tvrdišić.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i Danilo Medojević, predstavnik Ministarstva sporta i mladih.

 

 

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button